Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El Salvador explorează împrumuturi cu dobândă scăzută pentru microîntreprinderi susținute de Bitcoin

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Guvernul salvadorean caută să creeze un produs de împrumut susținut de Bitcoin pentru microîntreprinderile din întreaga țară, conform cointelegraph.com

În timp ce detaliile împrumuturilor BTC sunt momentan nedezvăluite, Mónica Taher, un consilier al guvernului din El Salvador, a vorbit direct într-un Facebook Live Audio desfășurat miercuri. Discuția s-a numit „împrumuturi bitcoin cu dobânzi mai mici”.

Paul Steiner, președintele CONAMYPE (institutul național pentru întreprinderi mici și micro-întreprinderi), a spus că implementarea împrumuturilor va funcționa cu portofelul El Chivo creat de guvern .

Peisajul afacerilor din El Salvador este dominat de întreprinderi mici și micro-întreprinderi, iar împrumuturile garantate cu Bitcoin reprezintă o oportunitate de a remedia situația. Steiner a ilustrat:

„El Salvador are aproximativ 1,2 milioane de afaceri în țară. Aproximativ 66% sunt micro-afaceri sau afaceri de „subzistență”. Peste 90% dintre micro-afaceri sunt autofinanțate prin împrumuturi informale sau rechizitori.”

El a citat exemplul conform căruia un împrumut de 100 USD contractat de o micro-afacere va veni de obicei cu termeni de rambursare integrală în 20 de zile, în timp ce rata dobânzii ar putea fi de până la 15 USD pe zi. În unele cazuri, rata anuală a dobânzii pentru astfel de împrumuturi „depășește 10.000%.

În cele din urmă, rata dobânzii oferită de împrumuturile garantate de BTC ar fi mai mică decât cea a creditorilor informali, a usurarilor și a băncilor.

Andrea Martia Gomez, manager de proiect pentru Acumen – un protocol de creditare financiar descentralizat (DeFi) – a spus că „unii pasionați de criptomonede din El Salvador folosesc deja soluții cripto, cum ar fi DeFi, deoarece oferă o ușurință de utilizare și o rată a dobânzii mai mare decât băncile. .”

La discuție a participat și Alessandro Cecere, community manager pentru Ledn – o companie canadiană Bitcoin. Ledn a lansat recent credite ipotecare garantate de BTC. El a întrebat dacă El Salvador ar putea copia exemplul companiei și dacă Bitcoin ar putea fi considerat drept garanție pentru credite ipotecare în viitor.

Steiner a fost deschis la discuții și optimist cu privire la viitorul Bitcoin. Cu toate acestea, prioritatea sa este îmbunătățirea mediului de afaceri pentru întreprinderile mici și mijlocii. Când a fost solicitat în caseta de chat despre împrumuturi pentru alte căi sau locuințe, Taher a reiterat că produsul de împrumut va fi disponibil doar pentru întreprinderile mici și micro-întreprinderi pentru moment: „Vom discuta despre credite ipotecare mai târziu”.

Steiner a rezumat viziunea făcând referire la provocările cu care se confruntă micro-afacerile în El Salvador:

„Afacerile au nevoie de un punct de intrare pentru finanțare: Bitcoin este acea oportunitate.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.