Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El Salvador va inaugura Bitcoin City, finanțat inițial din obligațiuni Bitcoin de 1 miliard de dolari

newsweek.com
Nayib Bukele presedinte el salvador

El Salvador continuă să conducă acțiunea de adoptare a bitcoin ( BTC ), în timp ce președintele Nayib Bukele anunță lansarea Bitcoin City, care va fi finanțat inițial din obligațiuni Bitcoin de 1 miliard de dolari.

Inițiativa a fost anunțată pentru prima dată de Bukele la conferința Bitcoin Week din El Salvador, care a căutat să sărbătorească adoptarea Bitcoin în principal în țară și să sporească participarea cetățenilor, conform cointelegraph.com

În cuvintele lui Bukele:

„În #BitcoinCity vom avea educație digitală și tehnologică. Energie geotermală pentru întreg orașul și transport public eficient și durabil”

Dezvoltarea Bitcoin City va avea ca rezultat implicarea proactivă a unor companii cripto importante, inclusiv schimbul de criptomonede Bitfinex și Blockstream al lui Adam Back. Potrivit CTO Bitfinex Bitfinex Paolo Ardoino, schimbul va sprijini inițiativa Bitcoin City a El Salvador prin lansarea unei platforme de valori mobiliare pentru a deține obligațiunile Bitcoin. El a adăugat:

„[Platforma] va găzdui în curând numeroase oferte de active digitale locale și străine, care dezvoltă noi reglementări privind activele digitale pentru țară! El Salvador, Bitfinex și Blockstream fac istorie împreună.”

Președintele își imaginează Bitcoin City să devină un oraș complet funcțional, cu zone rezidențiale, centre comerciale, restaurante, un port, „totul în jurul Bitcoin”. Mai mult, locuitorii vor fi supuși doar taxei pe valoarea adăugată (TVA), care, potrivit lui Bukele, va fi folosită pentru plata obligațiunilor municipalității, iar restul pentru infrastructura publică și întreținerea orașului.

La conferință, șeful de securitate al Blockstream, Samson Mao, a clarificat fezabilitatea aprovizionării cu obligațiunile Bitcoin de 1 miliard de dolari:

„Cu Bitfinex, au o mulțime de balene. Nu văd o problemă în completarea unei obligațiuni de un miliard de dolari.”

De asemenea, Mao a informat cetățenii că obligațiunile Bitcoin în valoare de 500 de milioane de dolari vor fi supuse unei perioade de blocare de cinci ani, eliminând efectiv capitalul investit din circulația globală. În plus, antreprenorul a explicat cum o creștere de 10 ori a inițiativelor similare din alte țări va scoate în cele din urmă jumătate din capitalizarea de piață a Bitcoin de 21 de milioane din circulație.

La scurt timp după adoptarea curentă a Bitcoin, guvernul El Salvador a reinvestit câștigurile nerealizate în diferite proiecte de dezvoltare a infrastructurii.

La începutul lunii noiembrie, Bukele a anunțat că surplusul câștigat din contul Bitcoin Trust al statului va fi folosit pentru construirea a 20 de școli noi:

„Când a început acest proiect, nu câștigam atât de mulți bani în FIDEBITCOIN [contul de stat BTC Trust] ca acum. Așa că am decis să facem primele 20 de școli Bitcoin.”

La mijlocul lunii octombrie, guvernul El Salvador a reinvestit 4 milioane de dolari din profiturile Bitcoin Trust pentru a construi un nou spital veterinar în capitala San Salvador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.