Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică, a atras încă o finanţare prin Fondul de Modernizare

safenews.md
energie electrica

Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică, a atras încă o finanţare prin Fondul de Modernizare.

Filiala Distribuţie Energie Electrică România (DEER) a atras încă o finanţare europeană nerambursabilă prin Fondul pentru Modernizare (FM) în valoare de 6,25 milioane de euro, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile pentru un proiect de investiţii în reţeaua de distribuţie de energie electrică, a cărui valoare estimată este de aproximativ 8,26 milioane de euro (fără TVA), informează Electrica, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB), acest proiect completează lista celor patru proiecte de investiţii pentru care DEER a atras 57 milioane de euro prin Fondul de Modernizare.

Proiectul vizează modernizarea LEA 110 kV Pogoanele - Jugureanu, judeţul Buzău, şi are ca ţintă modernizarea a 26,4 km LEA 110 kV, cu un termen de finalizare în aprilie 2027.

Obiectivul proiectului este mărirea fiabilităţii şi capacităţii reţelei de înaltă tensiune, creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice distribuite, asigurarea siguranţei în alimentarea cu energie electrică pentru utilizatorii existenţi, precum şi asigurarea posibilităţii de racordare a viitorilor consumatori şi producători.

Fondul de Modernizare este un instrument de finanţare ce contribuie la obiectivele Pactului ecologic european prin sprijinirea unei tranziţii juste din punct de vedere social către o economie verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.