Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elemente care trebuie verificate înainte de cumpăra o mașină second hand

Auto Rulate
masini rulate second hand

Vânzarea de mașini second hand este o măsură pe scară largă utilizată ca o alternativă economică la cumpărarea unui vehicul nou.

Deși este o modalitate bună de a obține un mijloc de transport fără a vă goli prea mult buzunarul, cumpărarea de autoturisme second-hand prezintă mai multe riscuri. În plus, operațiunile efectuate de persoane fizice dublează pericolul datorat lipsei de garanții.

Iată o listă cu cele opt elemente care trebuie examinate înainte de a lua decizia achiziționării unui vehicul rulat pentru a preveni atât accidentele, cât și defecțiunile viitoare.

Pornirea:

Este esențial să vă asigurați că mașina pornește bine atât la rece, cât și la cald. Dacă motoarele diesel nu pornesc la rece, acest fapt ar putea provoca defectarea sistemului de injecție a motorului, iar reparația ar putea fi costisitoare. Dacă există probleme cu pornirea și la cald, este posibil ca senzorii arborelui cotit sau arborelui cu came să nu funcționeze corect.

Direcția:

Funcționarea corectă a sistemului de direcție este crucială pentru a conduce în siguranță și a evita accidentele. Pentru a nu cumpăra o mașină cu probleme la sistemul de  direcție, trebuie  verificat dacă volanul se rotește complet iar atunci când îl rotiți puteți face asta cu ușurință și nu se aud zgomote anormale. Starea lichidului hidraulic al direcției trebuie, de asemenea, monitorizată.

Suspensia:

Suspensia este unul dintre cele mai importante sisteme atunci când vehiculul este în plină desfășurare. Pentru a verifica starea bună a sa, trebuie să verificați uzura pneurilor, care trebuie să fie egală pe ambele părți. În plus, este indicat, dacă aveți posibilitatea, să efectuați un test în mers, prin modificarea direcției și trecerea prin gropi pentru a verifica dacă  nu se produc zgomote ciudate.

Sistem frânare:

În ceea ce privește frânarea, trebuie să verificați dacă luminile de avertizare ABS și ESP pornesc - dacă autovehiculul are aceste sisteme - porniți și opriți. Dacă da, va indica faptul că nu există probleme și nu trebuie  să investiți o sumă mare de bani pentru defecțiunile legate de ABS. De asemenea, este indicat să testați mașina și să vedeți dacă pedala vibrează în momentul frânării, ceea ce ar putea indica faptul că discul de frână a fost îndoit.

 

 

Pneuri:

Anvelopele sunt foarte importante. Din acest motiv, este esențial să verificați starea lor atunci când cumpărați o mașină second hand. În cazul achiziționării unui vehicul rulat, trebuie să verificați dacă uzura este la fel la toate pneurile. În caz contrar, ar putea indica, pe lângă necesitatea de a le schimba, și probleme la suspensie.

Transmisie:

Pentru a verifica starea transmisiei, este suficient să testați vehiculul și să fiți atenți la eventuale zgomote ciudate când apăsați pedala (dacă este posibil apăsați-o complet). În plus, vitezele trebuie să se schimbe cu ușurință, atât la rece, cât și la cald. În cele din urmă, dacă accelerați și luați o curbă și simțiți o vibrație foarte puternică, înseamnă că transmisia nu este în stare bună.

Țava de eșapament

Culoarea fumului care iese din țava de eșapament, va indica posibilele probleme care pot apărea. Un fum albastru va indica probleme cu consumul de ulei și poate însemna uzura motorului, ceea ce constituie o defecțiune foarte scumpă. Dacă apare fum alb, înseamnă că există o lipsă de combustibil sau că există condens în gazele de eșapament. În cele din urmă, dacă  fumul este negru, acesta va indica faptul că motorul consumă prea mult combustibil.

Faruri:

Pentru a verifica funcționarea corectă a farurilor trebuie doar să le activați și să vedeți dacă toate luminează cum trebuie. În caz contrar, va trebui să schimbați becurile și să verificați dacă defecțiunea nu este din altă parte. Dacă intensitatea este intermitentă, alternatorul trebuie verificat.

În cazul în care intenționați să cumpărați o mașină second-hand, mai ales de la persoane fizice, trebuie să vă asigurați că toate aceste sisteme funcționează perfect.

Nu încercați să plătiți mai puțin pentru un vehicul care prezintă anumite defecțiuni ce par neimportante. Acestea vă pot crea mari probleme pe viitor.

Dacă vreți să achiziționați o mașină second hand de calitate, cea mai bună soluție este să optați pentru una de la un dealer autorizat. De exemplu, puteți intra în parcul auto Auto Rulate București, unde veți găsi o gamă variată de mașini rulate, de cea mai bună calitate și la un preț avantajos.

Sunt mașini verificate atent de experți în domeniu. Scăpați de durerile de cap provocate de căutarea mașinii potrivite. Intrați pe autorulatebucuresti.ro, căci aici o veți găsi rapid.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.