Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Dinu, deputat PSD: România reală e sufocată de scumpiri

arhiva personala
Elena Dinu

După pandemie, românii vor fi crunt loviți și de sărăcie, pe fondul scumpirilor produse de la începutul anului și ca efect al celor anunțate deja pentru această vară. Guvernul dreptei fără idei și strategii nu poate concepe alte măsuri în afară de tăieri de salarii, diminuări de venituri sau scumpiri generale, fapt ce va afecta dureros și în mod direct nivelul de trai al românilor, în special al celor cu posibilități materiale reduse, susține deputatul Elena Dinu într-un comunicat remis presei.

”De la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se scumpesc cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%. Majorarea excesivă a prețului energiei și al carburanților, cu peste 10% până acum, a generat creșteri în lanț ale prețurilor la alimentele de bază și bunuri de consum indispensabile populației.

În aceste condiții, viața românilor va fi din ce în ce mai dificilă, situație complicată și de faptul că în ultimul an de pandemie numărul celor care au rămas fără locuri de muncă a crescut considerabil.

Le pasă celor din guvernul lui Iohannis de soarta românilor? Nu le pasă! Ei vor să scape bugetul de faliment tot pe spatele oamenilor, într-un dispreț fără margini față de cei nevoiași și îndatorând țara pe zeci de ani. Toate acestea pentru a-și satisface clientela politică, pe fondul haosului generalizat produs de criza sanitară.

Dacă veniturile au fost înghețate, scumpirile vor fi dezghețate în plină vară, iar oamenii sunt în continuare mințiți, așa cum a făcut-o ministrul liberal Popescu, care spunea la momentul liberalizării pieței energiei că: „energia electrică şi gazele pentru populaţie nu au niciun motiv să fie scumpite nici de la 1 ianuarie 2020 şi nici în iulie 2021, când preţul gazelor la producător va fi liberalizat”.

În realitate, liberalizarea a determinat scumpiri ce vor continua în următoarea perioadă, afectând grav puterea de cumpărare și sărăcind astfel populația României, oricum campioana Europei la acest capitol.

În același timp, Cîțu anunță cu emfază o creștere economică inexistentă, deoarece nu este posibil ca un asemenea indicator să nu se regăsească în nivelul de bunăstare al tuturor românilor.

Guvernanții trebuie să ne spună de ce creșterea economică nu se regăsește în majorarea alocațiilor copiilor și a pensiilor, așa cum a legiferat PSD, dacă tot avem un excedent de bani în buget.”, susține parlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.