Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Popescu, Ministerul Energiei: Decizia de a renunţa la cărbune este dificilă, trebuie accelerarea construirii de noi capacităţi din energie regenerabilă

finantare.ro
energiile regenerabile energie solara eoliene eco green

România trebuie să accelereze construcţia de noi centrale de producere a energiei din surse regenerabile, pentru a le înlocui cât mai repede pe cele care utilizează cărbunele drept combustibil, a afirmat, marţi, Elena Popescu, director în Ministerul Energiei, conform agerpres.

"Decizia de a renunţa la cărbune este una foarte dificilă, care are costuri uriaşe în privinţa menţinerii securităţii energetice a ţării şi cu implicaţii sociale. Astfel că este esenţială accelerarea construirii de noi capacităţi din energie regenerabilă, care să le înlocuiască pe cele din cărbune, iar timingul este crucial în acest proces", a spus ea, în cadrul unei conferinţe de specialitate, organizată de Centrul Român al Energiei.

Pentru România, gazul este un combustibil de tranziţie, însă trebuie să ne grăbim cu utilizarea acestuia, deoarece, la nivel european, gazul natural începe şi el să fie taxat ca şi combustibil poluant, dacă nu este amestecat cu gaze nepoluante, precum hidrogenul.

"Ambiţiile sunt foarte mari pentru toată lumea. De obicei investiţiile, mai ales cele cu tehnologii noi, durează şi este nevoie de flexibilitate pentru fiecare ţară şi comunitate locală", a continuat Popescu.

Aceste elemente au impact în toată comunitatea, dacă nu sunt luate măsuri din timp, şi ar putea duce la accentuarea sărăciei, a subliniat ea.

"Pentru ţările care au cărbune în mixul energetic, precum România, pachetul Fit for 55 înseamnă clar că trebuie să renunţe la cărbune până la fi complet înlocuit", a completat oficialul ministerial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.