Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea, ABSENTĂ în prima zi la Teologie

nasul.tv
elena udrea

Pentru admiterea în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, pe lângă condițiile administrative impuse pentru departajarea candidaților, este necesară și o "binecuvântare din partea Ierarhului de care aparţine candidatul". Elena Udrea a reușit să obțină această binecuvântare de la însuși Patriarhul Bisericii Ortodoxe, PF Daniel.

Patriarhul Daniel nu a răspuns la solicitarea scrisă făcută de adevărul.ro pentru a explica motivele oferirii binecuvântării, dar Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat cotidianului: "Evident că emiterea unei astfel de binecuvântări presupune cunoaşterea persoanei care o solicită şi se iau în considerare calităţile acesteia".

Lideri PDL și oameni de la Cotroceni implicați în Mega-Dosarul Jafului de la Loteria Română

Întrebat despre calităţile care o recomandă pe Elena Udrea, Bănescu a precizat: "Doamna nu face un masterat care să aibă ca finalitate intrarea în Biserica Ortodoxă Român, nu vorbim despre un masterat vocaţional. Dânsa face aceste cursuri din curiozitate intelectuală şi nu pentru a-i facilita pătrunderea în aparatul clerical. Nu e nimic scandalos de vreme ce doamna Udrea pur şi simplu doreşte să aprofundeze acest domeniu. Nu văd de ce asta ar crea probleme bisericii".

Purtătorul de cuvânt a apreciat că binecuvântarea aceasta este de o "maximă importanţă atunci când persoana care o solicită va reprezenta Biserica Ortodoxă Română fie ca preot fie ca profesor de Religie".

Traian Băsescu a luat foc după condamnările din Microsoft: Dezvălurile fostului preşedinte

În ciuda faptului că s-a declarat foarte fericită și nerăbdătoare să înceapă cursurile masteratului de Consiliere pastorală şi asistenţă psihosocială, la care fusese admisă pe un loc bugetat, Elena Udrea, nu s-a prezentat luni pentru deschiderea anului universitar.

De altfel, fostul ministrul al Dezvoltării și a Turismului afirma într-o declarație că ar fi interesată să își rezerve un loc la un cămin studențesc, dar preotului profesor Teofil Tia, ce se ocupă cu cazările, a afirmat că nu s-a făcut nicio soliticitare în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.