Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elena Udrea mai are doar 3 zile de pușcărie: Joi ar putea pleca acasă

udrea palarie

Elena Udrea mai are doar 3 zile de pușcărie, după ce a fost arestată preventiv în Dosarul Gala Bute pentru al doilea mandat de 30 de zile. Pe 2 aprilie, magistrații ÎCCJ judecă dacă admit sau nu contestația lui Udrea la cele 30 de zile de arest preventiv.

Judecătorii o pot pune în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

Cea mai proastă veste ar fi ca magistrații să nu fie de acord cu niciuna din cele 3 variante de mai sus și să o lase, în continuare, pe Udrea în arest preventiv.

Tot atunci, Instanţa Supremă dezbate şi contestaţiile lui Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Gheorghe Nastasia faţă de prelungirea măsurilor preventive.

În 23 martie, ÎCCJ a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea pusă sub acuzare în dosarul "Gala Bute".

În acelaşi dosar, instanţa a prelungit arestul preventiv pentru fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana, deţinută de Elena Udrea.

De asemenea, instanţa a prelungit arestul la domiciliu pentru Ştefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului) şi Cornel Resmeriţă (primarul municipiului Lupeni).

Udrea a fost arestată preventiv în acest dosar pe data de 25 februarie.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.