Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii nu vor mai purta mască la orele de sport (decizie provizorie)

Twitter
copii plecare scoala

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că s-a agreat de principiu că elevii nu vor mai purta mască la orele de educație fizică, nici în interior nici în exterior. O decizie finală nu a fost luată încă. Dacă nu se poate organiza ora de sport fără mască de protecție, atunci ora de educație fizică ar putea să fie înlocuită, a precizat ministrul.

  • „Referitor la orele de educaţie fizică, am agreat la acest moment, decizia definitivă va fi luată, aşa cum am spus, împreună cu doamna ministru, sub rezerva validării CNSU, ca orele de educaţie fizică să se poată desfăşura în spaţii închise, fără mască de protecţie până la rata de infectare de doi la mie, peste această rată să se poată efectua afară, în spaţiile libere sau dacă nu se pot efectua din motive meteo, spre exemplu, atunci să fie înlocuite aceste activităţi sportive", a declarat Cîmpeanu la Guvern.

Ministrul Educaţiei a fost întrebat şi ce se va întâmpla dacă un elev care se infectează cu COVID-19 a fost la o oră de sport şi nu a purtat mască, iar prin urmare colegii lui sunt contacţi direcţi.

"În această situaţie toţi colegii lui vor trebui să fie testaţi. Regula la acest moment este: la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online. Dacă toţi colegii vor accepta să fie testaţi, atunci şcoala ar putea să continue cu prezenţă fizică - ar putea, subliniez, nu este o decizie încă - pentru elevii care sunt vaccinaţi, cei nevaccinaţi urmând a trece în sistem online. Este o variantă de lucru”, a precizat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.