Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevii vor fi nevoiți, după reluarea cursurilor în septembrie, să recupereze materia pierdută în primăvară

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Elevii vor fi nevoiți, după reluarea cursurilor în septembrie, să recupereze materia pierdută în primăvară, când cursurile s-au desfășurat online. „Trebuie să încercăm să recuperăm materia, nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune un profesor, potrivit Mediafax.

Cristina Tunegaru predă Limba şi literatura română la o şcoală din Bucureşti. Ea spune că recuperarea materiei pierdute din cauza orelor online trebuie făcută neapărat în noul an şcolar. Dar, încă nu se ştie cum s-ar putea face aceste ore remediale. Profesoara se gândeşte în special la cei de clasa a VIII-a, pe care îi aşteaptă Evaluarea Naţională. După ce că au de trecut primul examen important din viaţa lor, trebuie să se mai gândească şi la recuperare.

„Procedura este foarte complicată, pentru că nu ştim câţi copii au participat la ore online, cum s-au desfăşurat aceste ore, au fost eficiente sau nu? Pentru că s-ar putea să vedem că, deşi au participat la ore online, acumularea de conţinut este redusă faţă de acumularea de informaţii obţinută în mod clasic. Trebuie să încercăm să recuperăm materia, pentru că este extrem, extrem de mult şi nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune Cristina Tunegaru.

CITEȘTE ȘI: Condimentaţi-vă viaţa cu ele şi vă protejaţi sănătatea! Iată condimentele care distrug celulele canceroase

Elevii cred că programul va fi prea încărcat, iar părinții spun că ceva muncă în plus, acasă, le va fi necesară copiilor.

„O să fie foarte greu. Ne-ar încărca programul mai mult decât este. Cum să mai pui şi alte ore? Plus că unii au şi alte activităţi, mai sunt şi cu probleme de sănătate”, consideră Casiana, elevă în clasa a VIII-a.

„Le va fi greu şi probabil ceva muncă în plus acasă le va fi necesară. Cred că probabil vor încerca profesorii să realizeze o programă şcolară, astfel încât, prin comasarea materiei să rămână ceva vreme şi pentru eventualele cunoştinţe neacumulate”, spune Cristina, părinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.