Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elevul care și-a atacat profesoara cu un cuțit va răspunde penal ca un adult, cu o condiție - Explicațiile unui avocat

Replica Online
elev cutitar bucuresti

Avocatul Cristina Goata a afirmat, despre cazul elevului de la Colegiul “Ion Creangă” din Bucureşti care şi-a agresat profesoara în timpul orei de curs, că dacă în urma expertizei psihiatrice se constată că a avut discernământ la comiterea faptei, atunci va răspunde penal. Psihiatrul Gabriel Diaconu spune că toată cheia înțelegerii cazului stă în cum a fost pus cuțitul.

Cristina Goata a fost întrebată ce riscă elevul de 16 care şi-a agresat profesoara în timpul orei de curs.

“Minorii de la 16 ani răspund penal în momentul în care se va constata în urma unei expertize psihiatrice că au avut discernământ la momentul comiterii faptei. Va răspunde penal ca şi un adult. Se încadrează la tentativă de omor, pedeapsă care depăşeşte cuantumul de trei ani şi pedeapsa pentru infracţiunile care depăşesc trei ani este cu executare, însă există şi măsuri aplicabile minorilor privative sau nu de libertate, iar asta rămâne de văzut în urma procesului ce va urma. Dacă în urma expertizei psihiatrice se constată că a avut discernământ la comiterea faptei va răspunde penal”, a explicat avocatul.

Cristina Goata a mai precizat că legile nu îi protejează nici pe profesori, nici pe elevi.

“Din păcate, aceste lucruri se întâmplă din cauza sistemului, care este la pământ. Noi, ca părinţi, nu sprijinim nici profesorii, nici sistemul, ba dimpotrivă suntem gata să sărim la gâtul profesorilor în momentul în care aceşti copii, care chiar dacă greşesc sunt copiii noştri şi încercăm să îi protejăm foarte mult. Această protecţie exagerată din partea părinţilor nu face altceva decât să se răsfrângă în mod negativ asupra copiilor. Din păcate, nici legile nu îi protejează nici pe profesori, nici pe elevi. Aceşti copii sunt extraprotejaţi de către părinţi şi de către sistem ajung să facă aceste lucruri”, a mai declarat Cristina Goata.

 

Un elev de 16 ani şi-a înţepat în gât profesoara, la Colegiul ”Ion Creangă” din Bucureşti, în timpul orei de limba japoneză. Pentru fapta sa, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.