Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eliud Kipchoge i-a adus un nou omagiu lui Kelvin Kiptum, înaintea maratonului de la Tokyo

mirror.co.uk
eliud kipchoge

Atletul kenyan Eliud Kipchoge, dublu campion olimpic la maraton, i-a adus un nou omagiu, înaintea maratonului de la Tokyo, compatriotului său Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial, care şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs luna trecută, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Cariera sa era în plină ascensiune şi alerga într-adevăr la un nivel înalt", a spus Kipchoge, care şi-a exprimat regretul că Kiptum "a plecat aşa".

Recordmanul mondial la maraton a decedat pe 11 februarie, la vârsta de 24 de ani, după ce autoturismul pe care sportivul îl conducea a părăsit şoseaua, a intrat într-un şanţ, iar apoi s-a lovit de un copac, conform presei din Kenya.

Steaua în ascensiune a atletismului kenyan şi mondial, Kelvin Kiptum şi-a făcut o intrare fulgerătoare în lumea maratoanelor, stabilind un nou record al lumii la doar a treia sa cursă, în octombrie, la Chicago, unde a fost cronometrat în 2 h 00 min 35 sec. El a îmbunătăţit cu 34 de secunde vechiul record deţinut de Kipchoge (2 h 01 min 09 sec).

Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi Tokyo (2021), Eliud Kipchoge recunoaşte că maratonul olimpic de la Paris, din această vară "va fi puţin diferit" după această dramă.

Campionul kenyan, în vârstă de 39 de ani, a revenit în Japonia pentru prima dată din 2022, unde a doborât recordul cursei, cu timpul de 2 h 02 min 40 sec.

Prezentă la rândul ei la Tokyo pentru maratonul din acest weekend, olandeza Sifan Hassan a spus că a avut ''inima zdrobită'' după moartea lui Kiptum. "Era atât de tânăr şi a arătată lumii ce poate să facă. Este foarte greu", a adăugat ea.

Sifan Hassan a câştigat la rândul ei, în octombrie, maratonul de la Chicago, realizând al doilea timp din istorie la feminin (2 h 13 min 44 sec).

Olandeza, campioana olimpică en titre la 5.000 m şi 10.000 m, va disputa la Tokyo cel de-al treilea său maraton, după ce le-a câştigat pe primele două, la Londra şi Chicago.

Hassan le va înfrunta în capitala Japoniei pe campioana mondială en titre, etiopiana Amane Beriso Shankule, şi pe kenyana Rosemary Wanjiru, învingătoare la Tokyo anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.