Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a dat afară tot consiliul de administrație al Twitter și a devenit 'singurul director' al companiei

Sky News
Elon Musk

Consiliul de administrație al Twitter a fost dizolvat joi, în urma preluării companiei de către Elon Musk, potrivit unui document depus luni, anunță CNN.

În documentul depus de companie se precizează că toți membrii anteriori ai consiliului de administrație al Twitter, inclusiv directorul general recent demis Parag Agrawal și președintele Bret Taylor, nu mai sunt directori "în conformitate cu termenii acordului de fuziune".

Musk, potrivit documentului, a devenit "singurul director al Twitter".

Mișcarea, deși nu este surprinzătoare, evidențiază modul în care cel mai bogat om din lume și-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme din lume, cu puțin sau chiar niciun control asupra puterii sale asupra companiei.

Aproape imediat după ce Musk a finalizat joi acordul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea Twitter, Musk a concediat cel puțin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal.

Noul proprietar al Twitter plănuiește să regândească politicile de moderare a conținutului companiei și interdicțiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv fostul președinte Donald Trump, deși a declarat în weekend că încă nu au fost luate decizii majore. De asemenea, se pare că el ar plănui concedieri importante în cadrul companiei.

În timp ce Musk are reputația de antreprenor inovator, el este cunoscut și pentru comportamentul neregulat și controversat. În acest weekend, Musk a fost criticat pe scară largă pentru că a postat pe Twitter un link către o teorie a conspirației marginală despre atacul violent asupra lui Paul Pelosi, soțul președintei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi.

Musk a șters ulterior tweet-ul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.