Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk a dat lovitura: acțiunile Tesla, cea mai mare creștere zilnică, din ultimii 8 ani

elon musk

Acţiunile Tesla au crescut marţi cu 20%, cel mai mare avans zilnic în aproape 8 ani, revenindu-şi după un declin accentuat, în urma datelor care au arătat creşterea vânzărilor în China şi a îmbunătăţirii ratingului acordat companiei de către un analist, transmite Reuters.

Citește și: Marcel Ciolacu profețește: momentul în care va pica Guvernul Cîțu

Creşterea preţului acţiunilor, care a adăugat 100 de miliarde de dolari la capitalizarea de piaţă a Tesla, a pus capăt pierderilor consemnate de titluri în ultimele cinci zile, în contextul declinului indicelui Nasdaq, în care investitorii speriaţi de creşterea dobânzilor au abandonat acţiunile companiilor cu evaluare mare, informează News.ro.

Pierre Ferragu, analist la firma New Street Research, a îmbunătăţit ratingul Tesla de la neutru la cumpără şi a mărit preţul ţintă al acţiunilor de la 578 de dolari pe unitate la 900 de dolari pe unitate.

Acţiunile Tesla au fost tranzacţionate marţi la circa 669 de dolari pe unitate. Cu toate acestea, preţul acţiunilor Tesla este mai mic cu peste 20% comparativ cu un nivel record atins în ianuarie.

Tesla a vândut în februarie 18.318 vehicule fabricate în China, în creştere de la 15.484 în ianuarie, a anunţat autoritatea CPCA din industria auto chineză.

După volatilitatea recentă a pieţei, acţiunile Tesla sunt cu 70% peste nivelul de acum şase luni.

Indicele Nasdaq a crescut marţi cu 3,7%, cel mai mare avans din ultime cinci luni, pe fondul scăderii randamentelor obligaţiunilor americane şi interesului investitorilor pentru acţiuni din sectorul tehnologiei, care au scăzut în ultima perioadă.

Titlurile Tesla au avut marţi cea mai mare contribuţie la avansul de 1,4% al indicelui S&P 500, în care au fost incluse în decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.