Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elon Musk, dispus să vândă Twitter dacă apare 'persoana potrivită' - Interviu la BBC, după scandalul etichetei 'media finanțată de stat'

musk bbc

Elon Musk a declarat că administrarea Twitter a fost "destul de dureroasă" și "un rollercoaster", într-un interviu acordat BBC. Antreprenorul multimiliardar a mai spus că ar vinde compania dacă ar apărea persoana potrivită.

Musk, care mai conduce producătorul de automobile Tesla și compania de rachete SpaceX, a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari (35,4 miliarde de lire sterline) în octombrie.

Interviul a fost transmis în direct de la birourile Twitter din San Francisco și a fost urmărit de peste trei milioane de persoane. În cadrul conversației, Musk și-a apărat modul în care conduce compania.

Întrebat dacă are vreun regret în legătură cu achiziționarea Twitter, al doilea cel mai bogat om din lume a spus că "nivelul de durere a fost extrem de ridicat, nu a fost un fel de petrecere".

Vorbind despre perioada petrecută până acum la conducerea companiei, Musk a spus: "Nu a fost plictisitor. A fost un adevărat rollercoaster".

A fost "într-adevăr o situație destul de stresantă în ultimele câteva luni", a adăugat el, dar a spus că încă mai simte că achiziționarea companiei a fost ceea ce trebuia să facă.

El a spus că lucrurile merg "rezonabil de bine", precizând că utilizarea site-ului este în creștere și că "site-ul funcționează".

Volumul de muncă înseamnă că "uneori dorm în birou", a spus el, adăugând că are un loc pe o canapea într-o bibliotecă "unde nu merge nimeni".

De asemenea, a abordat și problema tweet-urilor sale uneori controversate, spunând: "M-am împușcat în picior cu tweet-uri de mai multe ori? Da." "Cred că n-ar trebui să nu mai scriu pe Twitter după ora 3 dimineața", a adăugat el.

Despre eticheta aplicată contului BBC

Întrebat despre decizia de a adăuga o etichetă pe contul principal de Twitter al BBC, care să îl descrie ca fiind "media finanțată de guvern", Musk a spus: "Știu că, în general, BBC nu este încântat de faptul că este etichetat drept mass-media de stat".

La începutul acestei săptămâni, corporația a contactat gigantul social media în legătură cu denumirea de pe contul @BBC pentru a rezolva problema "cât mai curând posibil".

"BBC este, și a fost întotdeauna, independent. Suntem finanțați de publicul britanic prin taxa de licență", a precizat aceasta.

Discutând despre finanțele Twitter, Musk a declarat că în prezent compania este "aproximativ în echilibru", deoarece majoritatea agenților de publicitate au revenit.

Situația Twitter după 6500 de oameni concediați

El a mai spus că reducerea forței de muncă de la puțin sub 8.000 de angajați în momentul în care a cumpărat firma la aproximativ 1.500 nu a fost ușoară.

El a recunoscut că nu i-a concediat pe toți în persoană - spunând: "Nu este posibil să vorbești cu atât de mulți oameni față în față".

Plecare multor ingineri de când Musk a cumpărat compania a generat îngrijorări cu privire la stabilitatea platformei. El a recunoscut unele defecțiuni, inclusiv întreruperi pe site. Dar a spus că întreruperile nu au fost de foarte mult timp și că site-ul funcționează în prezent bine.

În ceea ce privește problema bifelor albastre verificate pe platformă, Musk a spus că acestea vor fi eliminate din conturi până la sfârșitul săptămânii viitoare.

"De fapt, am mult respect pentru BBC", a adăugat Musk, precizând că interviul a fost "o bună ocazie de a pune câteva întrebări" și "de a primi feedback cu privire la ceea ce ar trebui să facem diferit".

Musk are o avere personală estimată la aproape 190 de miliarde de dolari, ceea ce îl face să fie a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit listei Forbes a miliardarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.