Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia, campioană mondială în proba de ştafetă mixtă contracronometru

ciclism
Ştafeta din Ţara Cantoanelor, compusă din Nicole Koller, Marlen Reusser, Elise Chabbey, Stefan Bissegger, Stefan Kung şi Mauro Schmid, a fost cronometrată pe distanţa de 28,2 km în 33 min 47 sec, devansând cu 2 secunde Italia, medaliată cu argint. Pe poziţia a treia, la 38 de secunde, s-a clasat ştafeta Australiei.

Inclusă în program pentru a treia oară la Mondialele de ciclism, proba de ştafetă contracronometru, la are participă echipe compuse din trei bărbaţi şi trei femei, a fost marcată de incredibila căzătură a olandezei Annemiek van Vleuten, vedeta ciclismului feminin, care a câştigat toate cele trei mari tururi în acest an.

Campioana olimpică en titre la contratimp a căzut la doar câţiva metri după start, aparent din cauza unei probleme mecanice la bicicleta sa, lovindu-se violent de trotuar. Uimită, cu un genunchi zgâriat, ea s-a ridicat cu greu, ajutată de un membru al echipei sale.

O lovitură pentru puternica echipă olandeză şi mai ales pentru Van Vleuten, considerată marea favorită a cursei de fond de sâmbătă.

Urmărită de ghinion, Olanda fusese deja penalizată după ce Bauke Mollema a fost nevoit să schimbe bicicleta, lăsându-i pe partenerii săi Dann Hoole şi Mathiu van der Poel să încheie singuri treaba în primul tur de circuit, rezervat băieţilor, înainte fetele să preia ştafeta. Olanda s-a clasat în final pe poziţia a cincea.

Clasamentul ştafetei mixte:
1. Elveţia 33 min 47 sec
2. Italia + 2 sec
3. Australia +38 sec
4. Germania +45 sec
5. Olanda +51 sec
6. Danemarca +58 sec
7. Franţa +58 sec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.