Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveția își amână parada de Ziua Națională pentru a sărbători de ziua lui Roger Federer

roger federer

Parlamentul elvețian ia în calcul amânarea sărbătoririi în 2021 a Zilei Naționale a Elveției cu o săptămână, până pe 8 august 2021, aceeași dată în care Roger Federer împlinește 40 de ani. Inițiativa se bucură de sprijinul unor parlamentari dar și de cel al fanilor elvețianului.

Citește și: JUSTICE LEAKS, episodul 3 | Magistraţii şi politicienii lor preferaţi - 'Dai în mine, dai în fabrici şi uzine'

De peste 20 de ani fanii sportului elvețian au sărbătorit împreună realizările lui Roger Federer, care a rescris cartea recordurilor din tenisul mondial de-a lungul carierei sale legendare. Acum, elvețienii, o națiune de peste opt milioane de locuitori, se pregătesc pentru cea mai mare sărbătoare a lor, în onoarea fostului nr. 1 mondial, informează Mediafax.

După cum scrie cotinianul elvețian Blick, Elveția cântărește oportunitatea amânării Zilei Naționale cu o săptămână, pînă pe 8 august 2021, aceeași zi cu cea în care sportivul elvețian își sărbătorește cea de 40-a aniversare a zilei de naștere.

Inițiativa a prins aripi în momentul în care o parte din membrii parlamentului elvețian și-au exprimat sprijinul pentru acest demers pe rețelele de socializare, acolo unde „armata” de fani a lui Federer s-a aliat masiv acestei idei.

Nu ar fi prima dată când Elveția își onorează campionul, arătându-și afecțiunea față de acesta.


Sportivul în vârstă de 39 de ani, a devenit primul elvețian în viață în onoarea căruia a fost emis un timbru, în 2007, după triumful său de la Wimbledon, iar anul trecut, monetăria de stat elvețiană a emis chiar și o monedă de argint de 20 de franci, dedicată lui Federer.

Înființarea Confederației Elvețiene a fost sărbătorită anual la 1 august din 1899, dar ea a devenit sărbătoare oficială doar din 1994, la 13 ani după nașterea lui Federer (8 augst 1981). La acel moment, adolescentul Federer era pe cale să devină campion național elvețian la toate categoriile de vârstă.

În prezent, numărul 6 în clasamentul ATP, elvețianul face eforturi pentru a se reîntoarce în turneele ATP, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.