Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elveţia va adopta sancţiunile UE împotriva Rusiei

Getty Images
Elveția carantină

Elveţia va adopta sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei, îngheţându-le activele, a anunţat luni guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradiţională de neutralitate a republicii alpine, transmite Reuters.

''Având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei (guvernul) a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE pe 23 şi 25 februarie'', a comunicat guvernul federal, potrivit Agerpres.ro.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, adaugă comunicatul.

''Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia'', a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era ''foarte probabil'' ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Confederaţia alpină s-a confruntat cu presiuni în creştere pentru a se situa fără echivoc de partea Occidentului împotriva Moscovei şi de a adopta sancţiuni contra acesteia.

Într-o primă fază, Elveţia a făcut echilibristică între a arăta solidaritate cu demersul Occidentului şi a-i menţine neutralitatea tradiţională despre care afirma că o poate transforma într-un potenţial mediator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.