Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Elvis Presley va fi recompensat cu Presidential Medal of Freedom de către Donald Trump

tulsaworld.com
Elvis Presley

Elvis Presley va fi recompensat cu Presidential Medal of Freedom (Medalia prezidenţială a libertăţii) de către Donald Trump, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, potrivit news.ro.

Motivaţia administraţie Trump a fost: „Elvis Presley a definit cultura americană pentru miliarde de fani din întreaga lume. A combinat muzica gospel, country şi rhythm and blues pentru a crea un sound al lui, vânzând peste 1 miliard de discuri. În plus, Elvis a efectuat serviciul militar de doi ani în armata americană, acceptând înrolarea în ciuda faimei lui. A jucat apoi în 31 de filme, a atras un număr record de spectatori la concertele sale, a ridicat audienţa televiziunilor şi a primit 14 nominalizări la Grammy. În final, a câştigat 3 premii Grammy pentru muzica gospel. Elvis Presley rămâne un simbol american la patru decenii după moartea sa”.

Elvis Aaron Presley, născut pe 8 ianuarie 1935, a fost cântăreţ şi actor american, considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului 20. Supranumit „Regele rock and roll”, Elvis Presley a inclus în piesele sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele lui au fost vândute în peste 600 de milioane de copii pe plan mondial. A jucat în peste 30 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy. A susţinut ultimul concert pe 25 iunie 1977. A murit pe 16 august 1977, în Memphis, Tennessee.

Citește și: A MURIT actorul Douglas Rain

Presidential Medal of Freedom este cea mai înaltă distincţie onorifică acordată de statul american pentru contribuţia la securitatea ori interesele naţionale ale Statelor Unite, la pacea mondială ori pentru iniţiative şi realizări culturale semnificative.

Distincţia va mai fi acordată anul acesta jucătorului de baseball Babe Ruth, judecătorului Antonin Scalia şi medicului Miriam Adelson, între alţii.

Ceremonia va avea loc pe 16 noiembrie, când Donald Trump va acorda medaliile pentru prima dată.

În timpul administraţiei Obama, au fost premiate staruri ca Ellen DeGeneres, Robert De Niro, Meryl Streep, Stevie Wonder, Tom Hanks, Diana Ross, Bruce Springsteen, Cicely Tyson, Gloria Estefan, Steven Spielberg şi Barbra Streisand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.