DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Emilian Pavel: 'Câtă vreme securitatea - din justiție, din presă și din orice alt domeniu - nu a murit, România nu va fi cu adevărat liberă'

Emilian Pavel

Klaus Iohannis spunea, în urmă cu ceva timp, că în mandatul său nu s-a semnat niciun protocol secret. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a susținut și el că nu și-a pus semnătura pe niciun astfel de document cu SRI. Numai că, surpriză!, două protocoale semnate de Eduard Hellvig, director SRI, și Augustin Lazăr, din partea Ministerului public, au ajuns în public.

S-a ajuns la situația în care șeful SRI a organizat, lucru excepțional, o conferință de presă ca să se apere. În plus, Parchetul condus de Augustin Lazăr a deschis un dosar penal ca să afle cum au ajuns în public protocoalele secrete semnate de procurorul general. De la Bruxelles, europarlamentarul Emilian Pavel cere ca actul de justiție din Români, la fel ca în orice altă țară civilizată, trebuie să fie independent de orice amestec al oricărui serviciu secret.

”În calitate de membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, condamn cu toată hotărârea protocoalele neconstituționale de cooperare între sistemul de justiție și SRI – de data aceasta în varianta 2016. Condamn de asemenea minciuna instituțiilor implicate, în ciuda faptului că justițiabilii, adică toți românii, fuseseră asigurați că ele (cele din 2009, singurele cunoscute) nu mai există, fiind abrogate!

Peste două zile, adica la reluarea lucrărilor Parlamentului European și a Comisiei LIBE voi cere alături de colegii mei o implicare directă a Comisiei Europene în acest caz, pentru că ne aflăm iată, iar aici este vorba de fapte, nu de opinii, în plin stalinism! Este inacceptabil ca românii să fie mințiți în acest fel, în timp ce o întreagă armată din umbra se luptă să îi convingă de faptul că totul este spre binele lor!

Desigur, procurori care au activat vreme de ani buni ca și procurori comunisti, sunt probabil adepți ai acestor practici ilegale, dar în anul 2018 ele trebuie eliminate și trebuiau de mult eliminate, împreună cu înlăturarea din sistem a tuturor celor care erau poate obișnuiți să își primească rechizitoriile direct de la Securitate! Asta cu atât mai mult cu cât acești domni si doamne negau până de curând existența altor protocoale decât cele din anul 2009!

Sub pretextul apărării securității naționale s-au făcut și se pot face abuzuri inimaginabile împotriva oricui. Și nu cu multă vreme în urmă presa a prezentat cazuri ale unor oameni obișnuiți care au aflat cu stupoare că sunt interceptați din acest motiv. Eu cred că este totuși prea mult. Practicile securiste pot fi orice, dar nu justiție.

Eu vreau, alături de fiecare român de bună-credință, ca justiția din țara noastră să fie independentă și să fie adevărată! Mai mult decât în orice alt domeniu, în justiție este nevoie de transparență și nu de secrete, este nevoie de domnia legii și nu a înțelegerilor făcute în umbra. Din acest motiv, ca parlamentar european român, voi face tot ce pot pentru ca adevărul să iasă la lumină și pentru ca fiecare român să poată avea toate motivele de a crede, fără rezerve, în justiția țării sale.

Câtă vreme securitatea – din justiție, din presă și din orice alt domeniu nu a murit, România nu va fi cu adevărat liberă. Cred că merită să medităm asupra acestui fapt și să luptăm pentru ca el să nu se perpetueze.”, e mesajul lui Emilian Pavel, deputat în Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.