Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe: Nava lovită lângă strâmtoarea Bab el-Mandeb era una civilă, nu militară

nava

Emiratele Arabe unite au afirmat miercuri că nava vizată la 1 octombrie lângă strâmtoarea strategică Bab el-Mandeb de rebelii şiiţi yemeniţi era una civilă, nu militară, atacul fiind condamnat de Consiliul de Securitate al ONU, informează AFP.

'Nava civilă aparţine Companiei Naţionale pentru dragare maritimă a Emiratelor Unite şi nu dispune de nicio capacitate militară', a dat asigurări Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Unite într-o declaraţie.

Citește și: Canada: Securitatea centralelor nucleare canadiene, deficitară

Nava, care a fost lovită, avea un echipaj 'civil' format din 24 de membri, dintre care zece indieni, şapte ucraineni, patru egipteni, un iordanian, un filipinez şi un lituanian, adaugă textul, care precizează că 'cei care au fost răniţi în acest odios atac sunt în prezent îngrijiţi în Emirate'.

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au 'condamnat ferm' acest atac şi 'ameninţările la adresa navigaţiei din jurul strâmtorii Bab el-Mandeb', potrivit unei declaraţii de presă difuzate marţi seara de Naţiunile Unite.

Bab el-Mandeb, prin care se desfăşoară o parte din traficul maritim mondial, se află în mâinile forţelor proguvernamentale yemenite după ce a fost recucerită în toamna lui 2015 din mâinile rebelilor şiiţi houthi, care o cuceriseră în martie.

În războiul lor împotriva rebelilor houthi, acuzaţi de legături cu Iranul, forţele proguvernamentale yemenite sunt susţinute de o coaliţie arabă din care fac parte şi Emiratele Unite. Această coaliţie este condusă de Arabia Saudită, conform Agerpres.

Sâmbăta trecută, rebelii houthi, aliaţii fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, au revendicat atacul împotriva navei din Emirate. Ei au afirmat că 'rachetele au vizat o navă de război a Emiratelor Unite, când aceasta se apropia de Mokha', pe Marea Roşie, şi au afirmat că nava a fost 'complet distrusă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.