Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emiratele Arabe Unite şi Germania încearcă să tempereze Iranul în conflictul cu SUA

Agerpres
iran petrol

Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Germania şi-au exprimat îngrijorarea într-un comunicat comun publicat de agenţia de stat WAM privind tensiunile din ce în ce mai mari în regiunea Golfului şi au făcut apel la Iran să se abţină din a lua măsuri care vor creşte tensiunile, conform Reuters, potrivit news.ro.

Comunicatul vine după vizita Prinţului Mohamed bin Zayed al Nahyan al Emiratelor Arabe Unite în Germania. În comunicat, ambele ţări fac apel „la toţi actorii din regiune să se abţină de la a lua măsuri care ar putea escalada tensiunile existente”.

Citește și: Liviu Dragnea s-a retras în carapace! Informații din camera de la Rahova

Preşedintele american Donald Trump a retras anul trecut SUA dintr-un acord nuclear semnat de Iran şi puterile mondiale, reintroducând sancţiuni asupra Teheranului. Trump a condamnat acordul şi a susţinut că nu este unul permanent şi nu are în vedere programul de rachete balistice al Iranului.  Iranul insistă că activităţile sale nucleare sunt paşnice şi a refuzat în repetate rânduri să discute cu privire la programul său nuclear.

Citește și: Ruptură între USR și PLUS? Dan Barna a ocolit răspunsul

Semnatarii europeni ai acordului – Franţa, Marea Britanie şi Germania – au aceleaşi îngrijorări ca SUA privind dezvoltarea de rachete balistice a Iranului precum şi privind activitatea din regiune a Teheranului.

Totuşi, statele europene au apărat acordul şi susţin că este cea mai bună cale de a limita capacităţile nucleare ale Iranului şi reprezintă o bază pentru viitoare negocieri. Luna trecută, armata americană a trimis şi bombardiere B-52 în Orientul Mijlociu, o decizie care a avut ca scop contracararea ameninţărilor din partea Iranului pentru trupele americane din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.