Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emisarul lui Donald Trump, discuții de maximă importanță cu Iohannis. Ce semnal i-a trasmis președintelui

www.posta.com.tr
Wess Mitchell

Adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia Wess Mitchell i-a transmis, marți, președintelui Klaus Iohannis, în cadrul întrevederii de la Cotroceni, că SUA urmărește evoluțiile din România în ceea ce privește statul de drept.

"Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice a arătat că în Statele Unite, inclusiv la Casa Albă, Preşedintele Klaus Iohannis se bucură de cea mai mare apreciere şi respect pentru ceea ce face pentru România, precum şi de sprijinul deplin al SUA pentru rolul său esenţial în întărirea democraţiei şi a statului de drept în țara noastră. Domnul Wess Mitchell a exprimat speranța că România va continua progresele pe această linie, subliniind că SUA urmăresc cu atenție evoluțiile din țara noastră. Președintele României a mulțumit pentru sprijinul constructiv oferit de SUA României, în baza respectului împărtășit pentru valorile democratice, şi a arătat că va rămâne ferm în apărarea acestor valori şi a statului de drept", informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.

Petre Lăzăroiu, replică-fulger pentru Klaus Iohannis: 'Nu mai am nicio îndoială. Nu fac politică și nici nu intru în jocuri politice'

Șeful statului i-a transmis oficialului american că, România este decisă să își respecte angajamentele de aprofundare a Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, pe toate dimensiunile sale.

"În acest context, Președintele României a subliniat angajamentul clar şi ferm al părţii române pentru împărţirea responsabilităților (burden sharing) în cadrul NATO, prin implementarea măsurii de alocare a 2% pentru cheltuieli de apărare, cu rol important în realizarea coeziunii transatlantice. Oficialul american a transmis apreciere pentru angajamentele asumate de România, atât regional, cât şi ca Aliat NATO, inclusiv prin decizia României de alocare a 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare", potrivit sursei citate.

Raluca Turcan condamnă pe Facebook abrogarea legii 78/2000

Prin urmare, Iohannis i-a transmis lui Wess Mitchell că România este determinată să acționeze ca un furnizor de securitate şi stabilitate în regiune, dar şi ca "promotor al acestui set de valori democratice, într-un context regional în care există şi provocări la adresa acestor valori". Șeful statului a reamintit și faptul că Preşedinţia Consiliului UE pe care ţara noastră o va exercita în semestrul I al anului viitor va reprezenta o oportunitate deosebită şi pentru promovarea şi consolidarea parteneriatului transatlantic, "pentru care toţi actorii implicaţi de pe ambele maluri ale Atlanticului trebuie să acţioneze consecvent şi hotărât".

Șeful statului l-a primit marți la Palatul Cotroceni pe Wess Mitchell, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, cu ocazia vizitei acestuia în țara noastră, în contextul desfășurării celei de-a șasea sesiuni plenare a Dialogului Strategic România-SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.