Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emma Răducanu, recenta câştigătoare a US Open, a fost invitată la turneul de tenis la Indian Wells

emma raducanu

Tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu, recenta câştigătoare a US Open, a fost invitată la turneul de tenis la Indian Wells (California), competiţie de categoria WTA 1.000, care va avea loc în perioada 4-17 octombrie, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

"Răducanu, care a impresionat lumea tenisului la Flushing Meadows, la începutul acestei luni, devenind prima jucătoare venită din calificări care a câştigat un titlu de Grand Slam, va căuta să-şi continue sezonul de vis prin prezenţa sa la Indian Wells", se precizează într-un comunicat.

Răducanu (18 ani), al cărei tată este român, era aproape necunoscută în lumea tenisului până luna trecută, când a reuşit să câştige US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, la prima sa participare, impunându-se în două seturi în toate cele 10 meciuri disputate. Înaintea ei, ultima jucătoare care cucerit trofeul la New York fără să piardă niciun set a fost americanca Serena Williams, în 2014.

Cea mai tânără câştigătoare de Grand Slam după rusoaica Maria Şarapova, victorioasă la Wimbledon în 2004, când avea doar 17 ani, Răducanu a urcat de pe locul 150 pe 22 în ierarhia WTA, după ce a învins-o în finală pe canadianca Leylah Fernandez (19 ani), o altă senzaţie a turneului newyorkez.

Fernandez va participa, la rândul ei, la turneul de la Indian Wells, programat iniţial în luna martie, dar amânat până în toamnă din cauza pandemiei de Covid-19. Cele două protagoniste de la US Open vor încerca să confirme existenţa unui suflu nou în circuitul feminin, în condiţiile absenţei de la competiţia californiană a unora dintre cele mai titrate jucătoare, precum americanca Serena Williams, australianca Ashleigh Barty (numărul unu mondial) şi japoneza Naomi Osaka.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.