Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron cedează în fața SUA, după o conversație telefonică cu Joe Biden

www.gettyimages.com
macron biden

Preşedintele francez Emmanuel Macron îşi va retrimite ambasadorul în Statele Unite săptămâna viitoare, după ce preşedintele Joe Biden a fost de acord, într-o discuţie la telefon, că dacă Franţa ar fi fost consultată înainte de anunţarea unui pact de securitate cu Australia ar fi fost împiedicat un conflict diplomatic, au declarat miercuri cele două părţi, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Franţa şi-a rechemat ambasadorii din Statele Unite şi Australia şi l-a acuzat pe Biden că a înjunghiat-o în spate, după ce Australia a renunţat la un contract de 40 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea de submarine franceze şi a optat în schimb pentru submarine americane, informează News.ro.

Într-o convorbire telefonică, miercuri, Macron şi Biden au convenit să lanseze consultări aprofundate pentru a reconstrui încrederea, au declarat biroul lui Macron şi Casa Albă, într-o declaraţie comună.

Macron şi Biden se vor întâlni în Europa la sfârşitul lunii octombrie.

"Cei doi lideri au fost de acord că situaţia ar fi beneficiat de consultări deschise între aliaţi pe probleme de interes strategic pentru Franţa şi partenerii noştri europeni", se menţionează în declaraţie.

”Preşedintele Biden şi-a transmis angajamentul continuu în acest sens”.

Washingtonul s-a angajat, de asemenea, să stimuleze sprijinul pentru misiunile de combatere a terorismului conduse de naţiunile europene din regiunea Sahel din Africa, a declarat biroul Macron.

Statele Unite "recunosc importanţa unei apărări europene mai puternice şi mai capabile, care să contribuie pozitiv la securitatea transatlantică şi globală şi să fie complementară NATO", se spune în declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.