Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron îl felicită pe Iohannis pentru apărarea 'valorilor europene' și anunță semnarea unui acord CRUCIAL pe această temă

www.agerpres.ro
Klaus Iohannis Emmanuel Macron

Sibiul va fi în 2019 gazda unui summit de excepție la nivel european: 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti vor fi prezenți de Ziua Europei la Sibiu.

În acest context președintele francez Emmanuel Macron a ținut să-l felicite pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru lupta pe care o dă în țara sa pentru apărarea valorilor europene.

Citește și: Sevil Shhaideh, mutare-șoc în dosarul Belina - CCR a fost sesizată cu o excepție de neconstituționalitate

„Sibiul este un oraș emblematic pe subiectele evocate pentru Europa. Acest summit de la Sibiu va fi o etapă decisivă a reformării Europei și vom aduce acolo concluziile consultărilor cetățenești. Viitorul Europei va fi în centrul discuțiilor pe care le vom avea la prânzul de lucru, dincolo de subiectele bilaterale și internaționale. (...) Președintele Iohannis și cu mine avem o ambiție comună. Aici mă refer la propunerea în materie de Europa pentru a întări solidaritatea europeană în materie de securitate. Vom aborda și situația statului de drept și salut acțiunea permanentă a președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene comune, care se luptă în țara sa împotriva tuturor lucrurilor care duc la aceasta. Vom semna aceste convergențe ale noastre prin semnarea unei declarații politice comune”, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.