Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron l-a invitat pe prim-ministrul indian Narendra Modi la un dineu la Muzeul Luvru

politico.eu
macron

Prim-ministrul indian Narendra Modi, invitat de onoare la manifestările de ziua naţională a Franţei de pe 14 iulie, va participa vineri la un dineu la Muzeul Luvru alături de Emmanuel Macron şi de sute de invitaţi, a anunţat luni preşedinţia franceză, relatează AFP.

"Preşedintele va prezenta câteva opere ale muzeului" cu prilejul acestui dineu oficial în onoarea invitatului său, în vizită la Paris joi şi vineri, potrivit Agerpres.

Peste 200 de persoane provenite din diferite categorii sociale şi active în relaţia bilaterală vor fi prezente în muzeul cel mai vizitat din lume, casă a celebrei Gioconde (Pictură a lui Leonardo da Vinci), a Libertăţii conducând poporul (pictură a lui Eugene Delacroix - n.r.) sau a sculpturii Venus din Milo.

India şi Franţa sunt legate de un parteneriat strategic vechi de 25 de ani şi cele două ţări vor să-şi dezvolte şi mai mult colaborarea, într-un context mondial din ce în ce mai conflictual.

Pentru cea de a 5-a sa vizită în Franţa, prim-ministrul indian va ajunge la Paris joi. El va participa la un dineu privat împreună cu Emmanuel Macron şi se va adresa membrilor comunităţii indiene de la centrul de muzică şi arte ale spectacolului La Seine musicale de pe insula Seguin, unde are loc festivalul cultural indian Namaste France.

Vineri, el va fi prezent la defilarea militară la care va participa un puternic contingent indian, va avea discuţii la Palatul Elysée cu Emmnauel Macron la sfârşitul după-amiezii şi va merge la un forum al şefilor de întreprinderi.

Proiecte de contracte comerciale sau de cooperare economică în mai multe domenii precum apărarea sau energie sunt în curs şi ar putea fi finalizate sau anunţate cu prilejul vizitei, dar nicio sursă nu a avansat că acestea sunt garantate, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.