Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron le cere francezilor și își bage miliardele în Rusia: 'Relația noastră are viitor, e partener fiabil' - VIDEO

bbc
macron putin

Emmanuel Macron a îndemnat vineri, la Sankt Petersburg, întreprinderile franceze să investească mai mult în Rusia, unde Franţa poate ”să stea mai bine”, mai ales în domeniile agroalimentar, spaţial şi digital, relatează AFP.

”Relaţia noastră are mult viitor (...), pentru că Europa se întinde de la Atlantic la Urali”, a declarat preşedintel francez, alături de omologul său rus Vladimir Putin, la o conferinţă economică franco-rusă, în cadrul Forumului Economic de la Sankt-Petersburg, în a doua zi a vizitei sale în Rusia.

Citește și: Ministerul Finanțelor reacționează după informațiile apărute în presă! Subordonaţii lui Teodorovici neagă tot

”Franţa este partenerul nostru vechi, tradiţional şi fiabil (...). Ea a aspirat mereu la apărarea suverantiăţii sale, ceea ce este o garanţie a stabilităţii în relaţie”, a declarat la rândul său preşedintele rus Vladimir Putin, scrie news.ro.

Exprimându-şi satisfacţia faţă de creşterea nivelului schimburilor economice - care au crescut cu 16,5% în 2017, la 15,5 miliarde de dolari - el a notat însă că este net inferior celui cu China, primul partener comercial al Moscovei, care s-a ridicat la 85 de miliarde de dolari şi ar urma să atingă în curând 100 de miliarde de dolari.

Citește și: EXCLUSIV! Jocul lui Coldea cu Liviu Dragnea. Rolul lui Kovesi – dezvăluiri care aruncă în aer scena politică! Bomba cu ceas aruncată de Cozmin Gușă

Schimburile comerciale franco-ruse s-au redresat, după ce au scăzut puternic, în urma impunerii primelor sancţiuni, în 2014, din cauza crizei ucrainene.

Moscova a răspuns printr-un embargo asupra celei mai mari părţi a produselor alimentare europene.

Citește și: Euro își ia revanșa în fața leului! Cursurile pieței valutare de vineri, 25 mai 2018 .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.