Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron NU mai are limite: Instigă poporul unui stat din UE să manifesteze împotriva propriului guvern

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îndeamnă tinerii să manifesteze de asemenea în Polonia pentru ''a-i face să se mişte pe cei'' pe care el nu reuşeşte ''să-i facă să evolueze'' în lupta împotriva schimbării climatice, transmite luni AFP.

''Trebuie să intrăm într-o formă de acţiune colectivă. Prefer ca în fiecare vineri să facem mari operaţiuni de curăţare a râurilor sau a plajelor corsicane'', a spus liderul de la Elysee în faţa ziariştilor în avion în drum spre New York, unde va participa la Adunarea Generală a ONU la summitul ''urgenţei climatice'', menit să revigoreze Acordul de la Paris privind schimbările climatice, informează agerpres.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Acuzând guvernul de la Varşovia că blochează la nivel european agenda privind neutralitatea emisiilor de carbon pentru anul 2050, Macron le-a cerut tinerilor să meargă să ''manifesteze în Polonia''. ''Să vină să mă ajute să-i fac să se mişte pe cei pe care nu reuşesc să-i fac să evolueze'', a insistat preşedintele francez. ''Este nevoie de mobilizarea tuturor'' pentru a avansa în lupta împotriva schimbării climatice, iar ''ceea ce este util este presiunea pusă pe toată lumea'', a continuat el, după ce vineri mii de tineri din lumea întreagă au participat la marşuri pentru climat.

Polonia şi celelalte state ale Grupului de la Vişegrad (Ungaria, Cehia şi Slovacia) au blocat planul Uniunii Europene care stabileşte atingerea în anul 2050 a obiectivului ''zero emisii de carbon cu efect de seră'', întrucât economiile lor nu sunt suficient de competitive pentru a face faţă schimbărilor implicate de realizarea acestui obiectiv.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a estimat că Bruxelles-ul nu poate să decidă pur şi simplu înăsprirea obiectivelor privind emisiile de carbon şi că un mecanism de compensare economică a pierderilor ar trebui să fie soluţia rezonabilă care să ajute statele mai sărace ale UE să îndeplinească aceste obiective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.