Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron va susţine, duminică seară, un discurs către ţară

Agerpres
Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să se adreseze naţiunii duminică seară, a anunţat miercuri Palatul Elysee, citat de dpa.

Palatul Elysee nu a dat detalii despre subiectele pe care preşedintele le va aborda în discurs. Redresarea economică a ţării după măsurile de izolare legate de coronavirus şi problemele de rasism şi discriminare sunt însă subiecte foarte probabile, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Raed Arafat a eșuat la întâlnirea cu PSD, USR și Pro România

Macron s-a adresat naţiunii în trei discursuri televizate în timpul crizei COVID-19, dar ultimul a fost la jumătatea lunii aprilie, când el a anunţat că izolarea legată de virus se va încheia pe 11 mai.

Singurul său discurs public important de atunci a fost când a anunţat un pachet de ajutor de 8 miliarde de euro (9,1 miliarde dolari) pentru industria auto a ţării.

Relativa tăcere a preşedintelui până acum pe tema rasismului şi violenţei poliţiei a fost de asemenea pusă sub semnul întrebării în mass-media.

Franţa, ca şi alte ţări europene, a cunoscut proteste în urma morţii americanului de culoare George Floyd în timpul arestării sale în mai de către poliţişti albi din Minnesota.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru: LIDL cedează: Mutarea făcută de gigantul german pe piața din România

Chestiunea a avut rezonanţă printre tinerii proveniţi din mediile de imigranţi în Franţa, dintre care mulţi se plâng de maltratare sau discriminare, mai ales din partea poliţiei.

Purtătoarea de cuvânt a guvernului Sibeth Ndiaye a declarat mai devreme miercuri că Macron le-a spus miniştrilor că rasismul şi discriminarea sunt o "trădare" a principiilor republicane ale Franţei.

Preşedintele le-a cerut miniştrilor să intensifice acţiunile de combatere a discriminării şi ghetoizării zonelor urbane sărace, a spus Ndiaye.

Citește și: A fost descoperit primul ‘acoperit’ din USR! S-a lăsat cu o demisie din echipa Barna

Ministrul de interne Christophe Castaner a anunţat luni reforme limitate, inclusiv o interdicţie impusă poliţiei în utilizarea sufocării suspecţilor, dar a negat că forţele de securitate sunt rasiste din punct de vedere instituţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.