Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron, vești de ULTIMĂ ORĂ: 'Avem perspective rezonabile de a avea un vaccin în următoarele luni'

coronavirus vaccin

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat joi că există "perspective rezonabile" de a obţine un vaccin împotriva coronavirusului "în următoarele luni", în cadrul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul german Angela Merkel, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"Am spus-o şi este foarte important, chiar în momentul în care mai multe vaccinuri sunt în faza a 3-a, avem perspective rezonabile de a avea un vaccin în următoarele luni", a afirmat el la fortul Bregancon, în sud-estul Franţei.

Citește și: Lider PNL: ‘Marcel Ciolacu e Viorica Dăncilă în pantaloni. PSD a pierdut legitimitatea de a râvni la putere’

"Asta nu va rezolva problemele următoarelor săptămâni, ci ale lunilor viitoare", a adăugat Macron, declarându-se mulţumit de coordonarea europeană în dezvoltarea unui vaccin.

"Am ameliorat cooperarea europeană pentru dezvoltarea unui vaccin împreună, asociind multe alte state şi Comisia, pentru a încuraja mai întâi grupurile care caută un vaccin", a reamintit el.

Macron a spus că statele UE au trebuit să se asigure că vor avea "capacitatea de a-l produce şi de a-l livra populaţiilor lor când va fi disponibil", a subliniat preşedintele francez.

În contextul în care cercetările se accelerează pentru descoperirea unui vaccin, Comisia Europeană a anunţat joi că a rezervat 225 de milioane de doze dintr-un potenţial vaccin împotriva COVID-19 la laboratorul german CureVac. Este cel de-al patrulea astfel de acord pe care îl încheie UE.

Citește și: Lovitură pentru Viorel Cataramă! Biroul Electoral Central i-a invalidat candidatura la Primărie

Bruxellesul a rezervat deja 300 de milioane de vaccinuri în pregătire la laboratorul francez Sanofi şi 400 la cel american Johnson&Johnson.

De asemenea, Comisia a semnat pe 14 august un contract de achiziţie anticipată cu grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, cu o opţiune de 100 de milioane de doze suplimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.