Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emmanuel Macron vrea să revigoreze construcţia europeană

www.express.co.uk
Emmanuel Macron Angela Merkel

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a pronunţat luni pentru revigorarea construcţiei europene, estimând că UE "şi-a pierdut direcţia" şi a fost "fragilizată de proliferarea birocratică", într-un discurs rostit la Palatul Versailles, în faţa celor două camere reunite ale parlamentului, relatează agenţia de presă AFP şi ziarul Liberation. "Deceniul care tocmai s-a încheiat a fost pentru Europa un deceniu crud. Am gestionat crize, dar ne-am pierdut direcţia", şi-a exprimat regretul preşedintele proeuropean al Franţei.

"Construcţia europeană s-a fragilizat prin proliferarea birocratică şi prin scepticismul crescând care decurge din aceasta", a continuat el. "Cred ferm în Europa, dar nu găsesc nejustificat acest scepticism", a adăugat Macron. "Revine astăzi unei noi generaţii de conducători să reia ideea europeană aflată la originea sa", a insistat preşedintele francez, conform Agerpres.

El a invitat ţările UE "pentru care aceasta nu se reduce la o piaţă, ci înseamnă un spaţiu unde o anumită idee a valorii umane şi exigenţa justiţiei sociale sunt recunoscute ca preeminente", să se "reapuce de un proiect decisiv şi să se organizeze în consecinţă". "Revine Franţei să reia iniţiativa şi doresc să o fac în următoarele luni", a adăugat el, exprimându-şi dorinţa de a "face aceasta prin intermediul şi printr-o muncă strânsă" angajată în special cu cancelarul german Angela Merkel, căreia îi rezervase şi prima sa vizită după alegerea în calitate de preşedinte în luna mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.