Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții pentru Ponta: Se reiau discuțiile privind EXCLUDEREA sa din Barou. Macovei prezentă

nasul.tv
ponta macovei

Baroul Bucureşti reia marţi dezbaterile în legătură cu cererea depusă de Monica Macovei privind excluderea fostului premier Victor Ponta din avocatură. 

Monica Macovei este aşteptată să se prezinte la Barou, în jurul orei 14,00, pentru a da explicaţii în legătură cu cererea sa, informează Agerpres.ro

Victor Ponta a fost prezent la ultima şedinţă a Consiliului Baroului Bucureşti, din data de 31 august, când a acuzat-o pe Macovei că foloseşte această instituţie pentru "dispute politice".

Făcut cu ou şi cu oţet, Obama îşi anulează întâlnirea de azi cu omologul filipinez


Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucureşti, printr-o solicitare scrisă, excluderea lui Ponta din avocatură, invocând faptul că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu care i-a fost retras. 

"Vă solicit excluderea imediată din Baroul Bucureşti a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat", afirma Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti.

OMS trage un SEMNAL de ALARMĂ: Am putea rămâne fără tratament pentru o boală MORTALĂ


Europarlamentarul a reamintit că, în ianuarie 2015, a mai solicitat în scris Baroului Bucureşti excluderea lui Victor Ponta din profesie "după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universităţii Bucureşti de 'renunţarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea din Bucureşti', însă Baroul Bucureşti nu a luat o decizie în acest sens, anunţând că aşteaptă ca UB să accepte sau nu 'renunţarea' la titlul de doctor în drept". 

"Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educaţiei şi a Legii pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeţi imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucureşti pentru a respecta legea", a transmis Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.