Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EMOŢII mari pentru Radu Mazăre privind condamnarea definitivă în dosarul plajelor - Ce decizie aşteaptă de la instanţa supremă

mazare

Un complet de trei judecători de la instanţa supremă au rămas, vineri, în pronunţare în dosarul în care fostul edil al Constanţei Radu Mazăre a contestat pe cale excepţională decizia definitivă de nouă ani de închisoare cu executare în dosarul privind fapte de corupţie legate de retrocedarea unor terenuri, între care şi plaje din Constanţa.

Mai precis, cei trei magistraţi analizează o contestaţie în anulare, o cale extraordinară de atac prevăzută de legislaţia penală românească, ce poate fi făcută doar când pe parcursul judecăţii au existat vicii procedurale grave ce atrag cu sine nulitatea deciziei definitive date într-un dosar.

Citeşte şi: Radu Mazăre a fost adus la instanță în dosarul plajelor - Este palid și așteaptă în boxă judecarea contestației în anulare

La termenul de vineri al procesului instanţa a discutat doar admisibilitatea de principiu a acestei contestaţii în anulare, mai precis doar dacă temeiurile invocate permit instanţei continuarea judecăţii pe fondul contestaţiei în anulare, respectiv analizarea pretinselor vicii produse de instanţele anterioare.

Dacă se va admite de principiu această contestaţie în anulare apărarea fostului edil trebuie să explice instanţei de judecată în ce fel au greşit judecătorii din completele anterioare.

Scopul urmărit de Mazăre este anularea sentinţei de condamnare defintivă în dosarul retrocedărilor context în care acesta ar fi eliberat de îndată din  penitenciar.

Instanţa supremă urmează să stabilească dacă acţiunea lui Mazăre este admisibilă de principiu şi dacă vor continua judecata sau dacă închid dosarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.