Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoţii pentru un baron local liberal. Judecătorii iau luni o decizie

judecator (1)

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, ajunge luni, 5 ianuarie, din nou în faţa judecătorilor de la Trubunalul Alba. Aceştia trebuie să decidă dacă admit sau nu cererea DNA de prelungire a arestului la domiciliu.

Mircea Moloţ şi alţi 4 inculpaţi din dosar au fost plasaţi în arest la domiciliu pe data de 9 decembrie, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Alba, care a admis contestaţia procurorilor la decizia primei instanţe care a considerat suficient măsura preventivă a controlului judiciar, scrie hunedoaralibera.ro.

Decizia de luni nu va fi definitivă, ultimul cuvânt în această privinţă îl vor avea de spus magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Înainte de Crăciun cu doar câteva zile, Mircea Moloţ a cerut judecătorilor să îi dea dreptul dea lua legătura cu fiica sa (soţie a inculpatului Robertto Venter), însă instanţa a dispus acest lucru doar pentru 12 ore, în prima zi de Crăciun.

Mircea Moloţ este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara atâta timp cât se află în arest (preventiv sau la domiciliu). Acesta a demisionat din toate funcţiile de conducere deţinute în PNL (preşedinte PNL Hunedoara şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional).

Mircea Moloţ este urmărit penal pentru trafic de influenţă în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu, instigare la spălare de bani şi deţinere de documente secrete fără drept.

Cine sunt celelalte persoane urmărite penal de procurori în dosarul lui Moloţ

Potrivit ordonanţei procurorilor, Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara este urmărit penal pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Ginerele lui Mircea Moloţ, Robertto Patrick Venter este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită (24 de acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Administratorul SC TRANS CONSTRUCT SRL, Emanoil Milică Pup, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

Directorul general al SC APAPROD SA DEVA, Victor Arion, este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Administratorul SC VIVA CONSTRUCT SRL, Vasile Axinte, este urmărit penal pentru dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la spălare de bani.

Administratorul SC FABIMAR PRESTCOM SRL, Mariana Frăţilescu, este urmărită penal pentru complicitate la conflict de interese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.