Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Emoții uriașe pentru fostul primar Gheorghe Nichita: Când va afla verdictul privind liberarea condiționată

Gheorghe Nichita

Magistraţii Tribunalului Botoşani se vor pronunţa pe 19 octombrie în dosarul privind liberarea condiţionată a fostului primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, aflat în Penitenciarul Botoşani în urma unei condamnări pentru fapte de corupţie, anunță AGERPRES.

Dosarul a ajuns, miercuri, la Tribunalul Botoşani, după ce, la sfârşitul lunii iulie, Judecătoria Botoşani a dispus punerea în libertate a lui Nichita, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au contestat decizia.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis cererea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului edil şef al Iaşiului, condamnat la cinci ani de închisoare.

"Admite propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani, din executarea pedepsei de 5 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti (...). Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nichita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii (...) emis de Tribunalul Bucureşti (...). Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în hotărârea Judecătoriei Botoşani.

Gheorghe Nichita se află încarcerat în Penitenciarul Botoşani. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, după ce ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi.

Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020, magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar, însă sentinţa nu este definitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.