Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel câştigă un proiect de energie regenerabilă în Argentina, estimat la 130 milioane de dolari

enel

Grupul italian Enel, prin intermediul subsidiarei sale Enel Green Power Argentina, a anunţat miercuri că a obţinut dreptul de a construi parcul eolian de 100 MW Pampa, în a doua rundă a licitaţiei de energie regenerabilă lansată în cadrul RenovAr, investiţia fiind estimată la 130 milioane dolari.

Licitaţia a avut loc în cadrul proiectului de dezvoltare a producţiei de energie curată, lansat de Ministerul Energiei din Argentina. Capacitatea atribuită în licitaţie a crescut în această etapă la peste 1.800 MW, de la 1.200 MW, scrie news.ro.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

"Acest succes reprezintă un pas important pentru noi într-o ţară care urmăreşte să crească în mod semnificativ ponderea energiei verzi în mixul său de producţie. Această evoluţie pozitivă va pune în sfârşit la dispoziţie resursele abundente ale ţării pentru un nou ciclu de investiţii în beneficiul unei dezvoltări sustenabile în viitor", a declarat Antonio Cammisecra, directorul Enel Green Power, divizia globală de energii regenerabiledin cadrul Enel.

Enel investeşte aproape 130 de milioane de dolari americani în construirea parcului eolian. Proiectul, care va deveni operaţional în prima jumătate a anului 2020, va fi susţinut prin contracte de cumpărare a energiei electrice (Power purchase agreement – PPA) semnate pe o perioadă de 20 de ani pentru vânzarea integrală a energiei regenerabile produsă de această unitate către compania de administrare a pieţei engros de energie electrică din Argentina, CAMMESA. Când va deveni funcţional, parcul Pampa va putea produce o cantitate de aproximativ 500 GWh pe an.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale

În Argentina, Enel operează centrale termoelectrice şi hidroelectrice cu o capacitate totală de aproximativ 4,5 GW şi deserveşte aproximativ 2,5 milioane de clienţi din zona Buenos Aires.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.