Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Enel plaseaza pe piețele americane și internationale o emisiune de obligațiuni de 4 mld. dolari

enel

Enel Finance International N.V., compania financiară înregistrată în Olanda controlată de Enel S.p.A. , a lansat pentru investitorii instituționali din piețele americane și internaționale o emisiune de obligațiuni multi-tranșă asociată obiectivelor de sustenabilitate, în valoare de 4 mld. dolari, anunță Mediafax.

„În următorii ani vom asista la o accelerare puternică a investițiilor aliniate la ODD, ceea ce va reprezenta o pârghie esențială în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, pentru toată lumea”, a declarat directorul financiar al Enel, Alberto De Paoli. „În conformitate cu modelul nostru de business, care plasează sustenabilitatea în centrul alegerilor noastre, continuăm să accelerăm îndeplinirea obiectivelor de finanțare durabilă, cu o nouă tranzacție record, cu care atingem noi niveluri pe piețele de capital și care va finanța răscumpărarea a patru obligațiuni convenționale cu valoare nominală de 6 miliarde de dolari. Suntem ferm convinși că finanțarea durabilă va stimula consolidarea piețelor de capital sustenabile în următorii ani, plasând obiectivele legate de ODD și valoarea financiară în centrul structurii sale, înlocuind treptat instrumentele convenționale de finanțare”.

Operațiunea a fost precedată de plasarea cu succes, în luna iunie, a unor obligațiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate, în trei tranșe, de 3,25 miliarde de euro, și reprezintă cea mai mare tranzacție asociată obiectivelor de sustenabilitate de pe piețele de capital pentru instrumente cu venit fix, precum și cea mai mare tranzacție de finanțare sustenabilă a anului de pe aceste piețe realizată până în prezent de un emitent corporate.

Obligațiunile sunt garantate de Enel, iar emisiunea a fost suprasubscrisă de 3 ori, înregistrând oferte de circa 12 miliarde de dolari și o participare importantă din partea investitorilor responsabili social (SRI), permițând Grupului Enel să-și diversifice baza de investitori.

Veniturile rezultate ar urma să finanțeze răscumpărarea a patru emisiuni de obligațiuni convenționale ale Enel Finance International NV, cu o valoare nominală totală de 6 miliarde de dolari, ca parte a planului Grupului de a accelera realizarea obiectivelor privind ponderea surselor de finanțare duraiblă în datoria totală brută a Grupului, setată la 48% în 2023 și peste 70% în 2030.

În octombrie 2020, Enel a anunțat o revizuire a țintei de reducere până în 2030 a emisiilor directe de gaze cu efect de seră în Scopul 1, până la un nivel cu 8% mai scăzut față de 2017, ceea ce ar însemna o valoare de 82g CO2eq / kWh. Ținta este certificată de inițiativa Science Based Targets (SBTi) ca fiind eficientă în efortul de limitare a încălzirii globale la 1,5°C peste nivelurile preindustriale.

Planul pentru 2030 include, de asemenea, un obiectiv privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (Scopul1), cantitate măsurată în grame de CO2eq/kWh, egală sau mai mică de 148gCO2eq/kWh, până în 2023. Scopul final vizează decarbonizarea completă a mixului energetic al Enel până în 2050.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.