DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Enel X România a lansat un simulator de sisteme fotovoltaice

enel

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a lansat simulatorul de sisteme fotovoltaice, capabil să configureze instalații cu un grad mare de personalizare, pe baza informațiilor furnizate în timp real prin Google Maps.

Simulatorul este dedicat operatorilor economici interesați să își reducă consumul de energie electrică și amprenta de CO2, prin instalarea unui astfel de sistem pe acoperiș sau la sol, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Presiunea pe Facebook crește! Alți doi giganți se alătura boicotului global împotriva publicității pe rețeaua de socializare

„Enel X România încurajează companiile să aleagă soluțiile de eficiență energetică, pentru a genera noi fluxuri de venit și pentru a susține dezvoltarea unei organizații mai sustenabile. Suntem alături de companii pentru a identifica acele soluții cu un grad mare de personalizare, iar lansarea simulatorului se înscrie în strategia noastră de a pune la dispoziția clienților instrumente simple și accesibile, cu scopul de a identifica ușor măsuri noi de eficiență energetică și scădere a costurilor”, a declarat Marius Chiriac, directorul Enel X România.

Simulatorul de sisteme fotovoltaice, accesibil pe website-ul www.enelx.ro, presupune câțiva pași simpli. Companiile interesate trebuie să introducă adresa unde vor să instaleze un astfel de sistem, să selecteze, cu ajutorul hărților oferite de Google Maps, suprafața specifică pe care doresc să amplaseze panourile fotovoltaice, apoi să completeze câmpurile simulatorului cu informații despre consumul lor de energie electrică, în funcție de segmente orare.

Pe baza acestor date, simulatorul generează o soluție personalizată care indică puterea sistemului fotovoltaic care poate fi instalat la adresa respectivă, ce economie ar face compania interesată, câtă energie ar putea fi produsă, precum și cantitatea anuală de emisii de CO2 compensată prin producerea de energie regenerabilă.

Citește și: Ministrul Finanțelor: România va avea un deficit bugetar de 6,7% din PIB, în 2020;contracţia economică va fi de 2,2% din PIB

După obținerea rezultatelor simulării, companiile pot solicita online o ofertă Enel X completă și detaliată.

Sistemele de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice propuse de Enel X România sunt alcătuite din echipamente produse de companii de prim rang la nivel global. Ele au la bază două tipuri de tehnologie pentru panouri, mono și policristalină.

Panourile solare au o durată de viață de 25 de ani și o garanție de 10 ani. Specialiștii Enel X asigură expertiza tehnică a rezistenței structurii clădirii și acoperișului, în vederea stabilirii fezabilității proiectului.

Avantajele instalării unui sistem fotovoltaic pentru o companie sunt:

• generarea independentă a energiei electrice;

• extinderea gradului de flexibilitate și independență energetică;

• creșterea profitabilității prin reducerea costurilor cu energia electrică;

• reducerea impactului asupra mediului prin scăderea amprentei de carbon.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, în jur de 100.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.