Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie de poliomielită în Republica Democrată Congo: 26 de cazuri sunt derivate din vaccin (UNICEF)

Agerpres
doctori congo poliomelita

Cele 26 de cazuri de poliomielită înregistrate în ultimele luni în Republica Democrată Congo (RDC) sunt "derivate" din vaccinul administrat la milioane de copii, a anunţat joi Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF), citat de AFP.

''De câteva luni, RDC se confruntă cu o nouă epidemie de poliomielită. Este vorba despre o epidemie de poliovirus derivată din vaccin, ţara fiind declarată oficial ca fiind liberă de circulaţia poliovirusului sălbatic din noiembrie 2015", a precizat UNICEF în cadrul unui comunicat.

"Pentru controlarea epidemiei actuale, ''UNICEF susţine guvernul RDC în campaniile sale de vaccinare împotriva acestei maladii care provoacă paralizii ireversibile şi invalidante în rândul copiilor", a continuat organizaţia ONU.

UNICEF a avansat cifra de 3,672 milioane de copii vaccinaţi în estul şi sud-estul ţării în lunile aprilie şi mai.

"Această campanie de vaccinare le succede altor cinci, care s-au desfăşurat în 2017", a precizat UNICEF.

Pe site-ul său, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a oferit explicaţii cu privire la rarele cazuri de poliomielită derivată din tulpina vaccinului care dezvoltă în mod normal sistemul imunitar şi anticorpii.

''Din anul 2000, peste 10 miliarde de doze au fost administrate la aproape 3 miliarde de copii. Astfel, au fost evitate peste 10 milioane de cazuri de poliomielită, o reducere cu 99% a numărului de cazuri'', a adăugat OMS.

''În această perioadă, 24 de focare epidemice declanşate de poliovirusul circulant derivat din vaccin s-au produs în 21 de ţări şi au antrenat aproximativ 760 de cazuri de infecţie'', a precizat OMS.

Numărul de cazuri de poliomielită a scăzut cu mai mult de 99% din 1988, de la 350.000 la 37 cazuri raportate în 2016, a avansat OMS.

''Atât timp cât un singur copil rămâne infectat toţi ceilalţi din toate ţările sunt expuşi riscului de a contracta poliomielita. Eşecul eradicării în ultimele bastioane ale bolii ar putea provoca apariţia a 200.000 de cazuri noi în fiecare an în următorii 10 ani'', a avertizat OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.