Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemie gravă de HOLERĂ în Orientul Mijlociu/ VIDEO

infoturism.ro
orientul mijlociu

O violentă epidemie de holeră a izbucnit în Orientul Mijlociu. Războiul civil care s-a extins a adus în Yemen pe lângă violență, foamete și milioane de refugiați și o epidemie cumplită. În Yemen au fost confirmate 51 de cazuri de holeră şi există 1180 de cazuri suspecte, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 

Îmbolnăvirile au fost confirmate în nouă provincii, a precizat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, citat de Xinhua. Potrivit OMS, în zonele afectate de holeră şi în cele de risc trăiesc 7,6 milioane de oameni, relatează Agerpres.

Ministerul sănătăţii din Yemen a raportat şase decese provocate de holeră, confirmate prin analize de laborator, în Sana'a, Aden şi Ibb, a adăugat Dujarric. Partenerii umanitari continuă să aprovizioneze cu apă populaţia din zonele afectate şi să amelioreze infrastructura de alimentare cu apă, a mai afirmat el. 

Săptămâna aceasta, Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunţat că se ocupă de tratamentul cu clor al surselor de apă din zonele cele mai afectate din Yemen.


Izbucnirea holerei era de aşteptat în Yemen în condiţiile prăbuşirii sistemului sanitar, notează Reuters. Peste 600 de unităţi sanitare nu mai funcţionează, iar multe din cele încă deschise au personal insuficient sau lucrează la capacitate minimă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.