Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Epidemiolog islandez: 'Epidemia nu se va termina. Restricțiile anti-Covid ar putea fi necesare încă 10-15 ani'

Forbes.ro
covid-19 carantina izolare restrictii coronavirus

Epidemiologul islandez Borolfur Guðnason nu exclude posibilitatea ca restricțiile să rămână în vigoare în următorii ani. Întrebat dacă există o cale clară de a ieși din epidemie și dacă restricțiile ar putea fi necesare în următorii cinci, zece sau cincisprezece ani, el spune:

„Poate fi chiar așa, nimeni nu poate spune cu certitudine cum va fi viitorul. Asta am spus mereu, că nu există predictibilitate în acest sens. Nu este nimic nou și mulți oameni se plâng că nu exista predictibilitate în actiuni, dar acest lucru nu este posibil – virusul este imprevizibil și mereu apare ceva nou care schimbă ceea ce credeai acum câteva luni.”

Restrictiile nu se ridică până când epidemia nu se termină peste tot

În timpul unei reuniuni a Guvernului, epidemiologul a spus că epidemia nu se va termina, în Islanda, până când nu se va termina în întreaga lume.

Borolfur consideră că măsurile pe care le propune ar trebui să intre în vigoare cât mai curând posibil. „Cred că, dacă oamenii decid asupra anumitor acțiuni, atunci nu mai este nimic de așteptat. Ar trebui să intre în vigoare cât mai curând posibil”, spune el.

Eficacitatea vaccinului Janssen și Moderna este neclară

Rezultatele unui nou studiu indică faptul că vaccinul Pfizer este eficient în proporție de 90%, iar vaccinul AstraZeneca aproape 70%.

Borolfur spune că nu sunt disponibile informații similare despre vaccinurile Janssen și Moderna.

„Există mai puține cercetări în spatele vaccinurilor Janssen și Moderna. Poate că motivul este că sunt mult mai puțin folosite.

„Eficiența împotriva formelor grave este de aproximativ 90%, dar aceasta variază și există, de asemenea, informații noi din Israel care arată că eficiența este oarecum mai mică decât ne aşteptam.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.