Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia din Baia Mare lansează proiectul 'Maramureş Guided Torus'

baia mare

Pelerinii care doresc să viziteze obiectivele turistice şi culturale din Baia Mare vor avea la dispoziţie un serviciu de ghidaj turistic gratuit oferit de Episcopia Maramureşului şi Sătmarului. Programul „Maramureş Guided Torus” va fi lansat vineri, în cadrul manifestărilor culturale „Zilele Pelerinului”, organizate de eparhie, conform basilica.ro

Serviciul este oferit prin intermediul Biroului de pelerinaje al episcopiei.

„Suntem un grup de ghizi profesionişti atestaţi, dar şi voluntari din Baia Mare, care vom lansa acest ghidaj turistic urban în municipiu. Pe viitor, cine doreşte, gratuit, va putea să apeleze la serviciile noastre pentru ghidaje outdoor la obiectivele religioase şi culturale, deoarece cultural şi religiosul sunt în strânsă legătură”, a declarat diac. Valeriu Mircea Vana, coordonatorul Biroului de pelerinaje al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Ghidaj turistic se va realiza pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului din Baia Mare.

„Avem o colaborare strânsă cu muzeele din oraş (Muzeul Satului, Muzeul de Istorie) care au primit foarte bine lansarea acestui proiect. Venim cu un serviciu de care este nevoie”, a spus diaconul Valeriu Mircea Vana.

Ghidajul va fi realizat săptămânal, dar şi la cerere.

„Pentru început, o dată pe săptămână se va stabili o tradiţie; marţi de la ora 18:00 se va porni de la Catedrala Episcopală în acest tur indiferent de câte persoane vor fi, iar grupurile organizate ne pot solicita individual pentru aceste servicii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.