Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului oferă cazare și pachete cu alimente pentru refugiaţii din Ucraina

basilica.ro
Episcopia Maramureșului

Peste 100 de refugiaţi din Ucraina au fost cazaţi la pensiuni, mănăstiri şi aproape 2.000 de pachete cu alimente au fost pregătite pentru cei care rămân în Maramureş sau urmează să plece din ţară, a informat, luni seara, responsabilul de comunicare al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, preotul Adrian Dobreanu.

Conform aceleiaşi surse, Parohia din comuna Bârsana a cazat, luni, 80 de persoane la Mănăstirea Bârsana şi la pensiunile din zonă, iar Mănăstirea Petrova a cazat 23 de persoane.

De asemenea, s-a asigurat transportul a 43 de refugiaţi în Polonia. Tot în localitatea Bârsana au fost cazate 51 persoane care vor pleca spre Germania şi Cehia, potrivit Agerpres.

Parohia din comuna Săliştea de Sus I prin părintele Nicolae Pintea a pregătit 400 de pachete alimentare, în valoare de 4.200 lei. Credincioşi din Parohia Ortodoxă Bârsana împreună cu voluntarii au pregătit aproximativ 1.500 de pachete, iar Parohia "Adormirea Maicii Domnului" Sighet II a pregătit 200 de sendvişuri.

Două camioane încărcate cu medicamente şi produse sanitare, saltele şi pături, staţii de emisie-recepţie au pornit luni după-amiază în Ucraina spre localitatea Ivano-Frankivsk şi în localităţile din apropiere.

Potrivit preotului Adrian Dobreanu, distribuţia echipamentelor, hranei, cazării şi transportului de refugiaţi a fost stabilită cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş, primarul din oraşul de frontieră Sighetu Marmaţiei şi reprezentanţi ai UNICEF.

"Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului prin reprezentanţi continuă acţiunile social-filantropice în legătură cu refugiaţii ucraineni", a precizat preotul Adrian Dobreanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.