Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Basarabiei de Sud a serbat miercuri, alături de alți trei ierarhi, împlinirea a trei ani de slujire ca arhiereu

ziaruldeiasi.ro
Slujba, botoșani

Episcopul Basarabiei de Sud a serbat miercuri, alături de alți trei ierarhi, împlinirea a trei ani de slujire ca arhiereu. Cu acest prilej, el a declarat că a învățat de la Părintele Patriarh Daniel tainele administrației și pastorației, dar și flexibilitatea și atenția în relație cu oamenii, conform basilica.ro

La această aniversare, Părintele Mitropolit Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Centrul Eparhial din Cahul, alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos și de Episcopul Hușilor.

Părintele Episcop Veniamin le-a oferit celor trei ierarhi Crucea Eparhială, în semn de apreciere și mulțumire pentru sprijinul oferit în renovarea Centrului Eparhial și a unor biserici din eparhie.

El a distins și preoții care au contribuit la promovarea valorilor creștine, oferindu-le Ordinul „Crucea Sf. Ier. Dionisie Erhan”.

„În această zi de sărbătoare pentru Episcopia Basarabiei de Sud, îndreptăm un gând de recunoștință Părintelui Patriarh Daniel, care a arătat o atenție și o dragoste aparte pentru credincioșii din stânga Prutului”, a spus Părintele Episcop Veniamin.

„Acest lucru l-am putut observa încă din anii 1990, când Preafericirea Sa era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar eu eram elev la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț”, a adăugat el.

Ierarhul a afirmat că de la Părintele Patriarh Daniel a învățat tainele administrației și pastorației, să fie atent la sensibilitățile oamenilor și să conștientizeze că misiunea preotului și episcopului este aceea de a-i aduce pe toți la Hristos.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.