Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Devei îndeamnă credincioșii să doneze sânge: 'Orice zi de amânare poate costa o viață!'

Puterea
plasma umana sange recoltare

„Episcopia Devei și Hunedoarei, prin glasul părintesc al Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, îndeamnă clerul și credincioșii din județul Hunedoara să dea dovadă de solidaritate și iubire creștinească, participând, într-un număr cât mai mare, la campania de donare de sânge, ținând cont de faptul că orice zi de amânare poate costa o viață”, se menţionează pe site-ul eparhial.

Ierarhul vorbeşte despre contextul dificil în care se află societatea, „când sănătatea multor semeni este greu încercată”, şi reaminteşte de faptul că la nivelul județului Hunedoara se resimte o acută lipsă de sânge, potrivit basilica.ro.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

În orice moment, noi înșine, un prieten sau o rudă apropiată a fiecăruia dintre noi poate avea nevoie de sânge pentru a-și salva viața și a rămâne, pe mai departe, lângă cei dragi, spune ierarhul.

Episcopul Devei subliniază că ne aflăm în Postul Naşterii Domnului, „prilejul cel mai potrivit pentru a ne reaminti că sensul omului în viața aceasta nu este doar de a agonisi, ci, mai ales, acela de a dărui”.

În județul Hunedoara se poate dona sânge la următoarele trei centre:

DEVA, Str. 22 Decembrie, Bl. D1, parter, zilnic între orele 8-13;

HUNEDOARA, Policlinica Spitalului, zilnic între orele 8-13;

PETROȘANI, Policlinica stomatologică, lângă Spital, zilnic între orele 8-12; În ultima sâmbătă a fiecărei luni se poate dona sânge între orele 8-12.

Credinicioşilor li se reaminteşte dposibilitatea de a dona şi plasmă.

Pentru donarea de plasma de convalescent de Covid puteți să donați prin sânge total din care se extrage 1 unitate de plasma sau prin plasmafereza la secția Hunedoara a Centrului de Transfuzie Sanguină. Donarea de sânge total se poate repeta la 60 de zile iar cea de plasma prin plasmafereza la 14 zile.

Recent, Patriarhia Română a lansat un îndemn la intensificarea donării de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19 în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

Pe parcursul celor 6 ani ai campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” au participat 40.800 de donatori, cantitatea de sânge recoltată fiind de peste 18.000 de litri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.