Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ignatie al Huşilor: 'Nicio lacrimă nu se pierde în învălmăşeala lumii acesteia, ci urcă pe căi nevăzute la Hristos'

episcopiahușilor.ro
episcopul ignatie al hușilor

În Pastorala de Sfintele Paşti 2020, Episcopul Ignatie al Huşilor prezintă „adevărul fundamental” în faţa căruia ne aşează Praznicul Învierii.

„Dumnezeu crucificat este mereu prezent în noi înşine, coborât în noi înşine şi în mijlocul nostru, în inima spaimelor, angoaselor, a simplităţilor noastre şi a neliniştilor noastre, care, în mod paradoxal, ne învaţă că nicio lacrimă nu se pierde în învălmăşeala lumii acesteia, ci urcă pe căi nevăzute la Crucea lui Hristos”, potrivit Basilica.ro.

Citește și: Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor - Ce este interzis să faci în această zi .

Ierarhul precizează şi ce „să nu uităm niciodată”.

„Pe Cruce, atunci când omul, în nebunia şi ura lui, a crezut că poate să-L omoare pe Dumnezeu, Iisus, aflat în suferinţe cumplite şi umilinţe inimaginabile, a fost de partea omului”.

„Chiar dacă omul avea poftă de insultă şi calomnie usturătoare, Dumnezeu-Omul a rămas neclintit în dragostea Sa cuprinzătoare faţă de făpturile Sale”.

Citește și: Scene BARBARE într-o comunitate de romi: un luptător SAS a fost ATACAT cu un topor de un bărbat

„Tot de partea omului este şi la Înviere, atunci când îl vede nesigur, dezamăgit şi trist, aşa cum au fost ucenicii Luca şi Cleopa, femeile Mironosiţe şi Apostolii”.

În mesajul pastoral, Părintele Episcop spune că urmare a restricţiilor de participare a credincioşilor la sfinte slujbe din cauza Covid-19 probabil „cu toţii ne identificăm cu Maria Magdalena”.

„Sunt câteva elemente care ne ajută să ne regăsim în povestea tristă, dar cu final fericit, a acestei femei mironosiţe: întuneric, mormânt, dezamăgire, tristeţe că am pierdut ceva însemnat şi în final bucurie că întâlnim pe Cineva minunat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.