DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Ignatie de la Huși: 'O elită religioasă a seculariștilor, care au răspândit fake news-ul că virusul nimicitor îi preferă nemijlocit pe ortodocși'

Facebook
episcopul ignatie al hușilor

În frunte cu președintele Klaus Iohannis, o parte extrem de virulentă a opiniei publice și politice a acuzat, înainte de sărbătorile pascale, că în cazul în care li se va permite ortodocșilor să meargă la biserici și să ia Paști și Lumina Sfânta, vor urma înmormântări. Sintagma ”după sărbători, vom avea înmormântări”, care a sunat ca un blestem pentru unii dintre români, pare să nu aibă acoperire în realitate.

Ortodocșii au arătat că respectă atât legile statului, cât și semenii. Episcopul Ignatie de la Huși scrie despre cum a fost Învierea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos în biserici și a făcut un paralelism despre ce s-a întâmplat în urmă cu aproape 2.000 de ani, când Iisus Hristos a fost răstignit, și ceea ce s-a întâmplat în acest an. ”O elită religioasă a seculariștilor, care au răspândit fake news-ul că virusul nimicitor îi preferă nemijlocit pe ortodocși și că el se propagă cu viteza fulgerului, prin lumânarea pascală și prin pâinea binecuvântată, doar de Înviere și nu mai târziu”, a punctat înaltul ierarh.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

”Învierea Domnului în vremea molimei din aprilie 2020

Unii spun că a fost un altfel de Paști. Nu, a fost același ca acum peste două mii de ani. Diferă doar contextul: atunci totul era sub ocupație romană, acum suntem liberi în era globalizării.

Sărbătoarea Învierii Domnului, în vreme de molimă, a fost aceeași cu relatările din Evanghelii: Apostolii, ucenicii Domnului, erau zăvorâți într-un foișor de frica evreilor și a ocupanților romani; mormântul era păzit de un ostaș roman; nimeni nu a fost martor la evenimentul Învierii; nimeni nu a înțeles adevărata semnificație a Învierii lui Hristos; elita religioasă iudaică a răspândit fake news-ul că Hristos nu a înviat, ci a fost furat de ucenicii Săi.

Citește și: Marcel Ciolacu laudă munca aleșilor locali social-democrați: Contribuția aleșilor locali PSD a #dublat capacitatea de testare a României

La peste două mii de ani, creștinii din lumea întreagă au sărbătorit Învierea cu bisericile închise, păzite sau verificate de jandarmi, polițiști sau militari; cu slujitori fricoși, prudenți sau responsabili pentru a nu fi acuzați, pe drept sau pe nedrept, (mai ales de progresiștii de serviciu, care, paradoxal, în ziua de Paști rostesc ipocrit urarea: “Paște fericit” sau “Hristos a înviat”) de complicitate la multiplicarea virusului; cu o Înviere fără comunitatea credincioșilor, adevăratele mironosițe ale bucuriei Învierii; cu o elită religioasă a seculariștilor, care au răspândit fake news-ul că virusul nimicitor îi preferă nemijlocit pe ortodocși și că el se propagă cu viteza fulgerului, prin lumânarea pascală și prin pâinea binecuvântată, doar de Înviere și nu mai târziu.

Slavă Domnului că bisericile au devenit ca mormântul Învierii lui Hristos, de unde au țâșnit și în acest an lumina și bucuria biruinței asupra fricii, asupra întunericului, asupra manipulării și asupra molimei necredinței.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja

Hristos a înviat. Nu vă temeți. Îngerii să vă vestească, în mormântul inimii voastre, că Hristos nu poate fi nimicit de nimic (de vreo ideologie) și de nimeni (de vreun progresist), pentru că moartea nu mai are putere asupra vieții.”, e mesajul ierarhului cu cea mai mare și vizibilă activitate în mediul online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.