Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Episcopul Ioan Casian al Canadei, sfat pentru 2021: 'Temelia tuturor cuvintelor și faptelor noastre să fie cuvântul lui Dumnezeu'

Basilica.ro
Episcopul Ioan Casian

Episcopul Ioan Casian al Canadei ne invită la început de an, inspirat din cuvintele Sfântului Vasile cel Mare, să „avem busola cea bună și inspirația cea adevărată în luarea deciziilor după cum mărturisim prin cuvântul că suntem creștini”, informează Basilica.ro.

Un medic le dă replica celor care critică rapiditatea cu care a fost obținut vaccinul anti-Covid: 'Am trecut de la Sapiens la Homo deus'

„Temelia tuturor cuvintelor și faptelor noastre să fie cuvântul lui Dumnezeu așa cum a fost și la întemeierea lumii. Acest cuvânt este medicamentul care vindecă boala și ne îndreaptă spre calea veșniciei și sfințenie”, spune ierarhul în mesajul pastoral de la începutul anului.

El reaminteşte că timpul nostru de aici este un spațiu al luptei pentru mântuirea noastră.

„Deși scurt el este de o valoare neprețuită pentru că în funcție de calitatea lui primim viața veșnică. Să rămânem în lăcașul și lucrarea lui Dumnezeu ca și Iisus prin cuvânt și faptă. Numai în felul acesta putem auzi mereu cele două porunci care rezumă Legea și proorocii și fără de care nu poate exista viață creștină: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău, din tot cugetul tău şi din toată puterea ta. Aceasta este cea dintâi poruncă. Iar a doua e aceasta: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți (Marcu 12, 30-31)”.

În partea de final a mesajului subliniază că 2021 este „Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” şi reaminteşte responsabilitatea generaţiei actuale.

„Este important să ne gândim la felul în care putem continua, propovădui, transmite și întări credința creștin – ortodoxă acolo unde ne aflăm. Biserica în întregimea ei – cler și credincioși – sunt chemați la această lucrare cu timp și fără timp. De asemenea să ne gândim și la cei care au trecut la Domnul și care ne-au încredințat cele împlinite de ei spre a le duce mai departe”.

Episcopul spune despre anul 2020 că a fost „unul neașteptat ca evoluție, plin de surprize și imprevizibil”.

El a adus și aduce suferință, nesiguranță chiar și acum. El poate părea aducător de descumpănire și confuzie.

Însă, tot el remarcă faptul că „începutul de an calendaristic, ca orice început, este un timp de reflecție, de speranță pentru viitor, de decizie și de voință în a împlini cât mai bine ceea ce ne-am propus. El vine după o firească concluzie a împlinirilor sau neîmplinirilor anului care a trecut”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.