DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Episcopul Oradiei va sfinți piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu

Episcopia Oradiei
Episcopul Oradiei

Episcopul Oradiei va sfinți vineri, 18 iunie, piatra de temelie a bisericii pe care o construiește Mihai Neșu. Sfântul locaș face parte din noul complex pe care fundația lui îl construiește pentru recuperarea copiilor cu dizabilități neuro-motorii. Mihai Neșu a explicat pentru Basilica.ro cum va arăta biserica și ce hram va avea.

Hramul principal al noii biserici va fi Bunavestire. „Cred că nu există moment din istoria mântuirii care să dea mai multă nădejde celor bolnavi decât acesta”, a spus Mihai Neșu, potrivit basilica.ro.

„Toți părinții care vin la terapie cu copiii au nevoie să se întărească în nădejdea că oricând se poate întâmpla o schimbare în bine, oricât de grea ar fi starea copilului lor.”

„În al doilea rând, cred că Maica Domnului știe cel mai bine ce înseamnă suferința pentru că și ea a avut de dus o cruce foarte grea și este model pentru toate mamele care își aduc copiii la noi la fundație.”

Biserica este proiectată de arhitectul orădean Cristi Pușcaș, cunoscut pentru renovarea mai multor monumente emblematice pentru Oradea, dar și a multor biserici de lemn din județul Bihor.

Mihai Neșu a dezvăluit sursele de inspirație ale proiectului: „Când eram mic îmi petreceam vacanțele pe insulele grecești și mi-au rămas la suflet bisericuțele lor văruite în alb și cu acoperișul albastru.”

„Am adaptat aspectul lor la stilul românesc și a ieșit o biserică în plan de cruce, cu o suprafață construită de 95 de metri pătrați și 70 de metri pătrați suprafață utilă, care va fi complet albă. Turla va avea acoperișul turcoaz”, a explicat el.

Modelul turlei este inspirat de o biserică a Mănăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos. „În Muntele Athos am fost, spre bucuria mea, în fiecare an, începând din 2015”, a spus fostul fotbalist.

Mihai Neșu: Ce învățăm de la copiii cu dizabilități

Noul centru de recuperare va avea un bazin de 1,2 metri adâncime, cu suprafață dreaptă, pentru hidro-kinetoterapie, adică terapii de recuperare în apă.

O altă dotare va fi grădina senzorială, menită să stimuleze cele cinci simțuri, conform celor mai recent studii în domeniu. Copiii vor putea face și terapie cu animale, mai ales hipoterapie, adică terapie cu ajutorul cailor.

Fiecare terapeut va avea sala proprie în care va lucra cu copiii. Acum la centru sunt 11 terapeuți, dar la noul centru vor lucra mai mulți. Vor putea fi primiți și copiii cu vârste între 14 și 18 ani.

Pentru a ajuta copiii să devină independenți, centrul va organiza ateliere de abilități de viață: vor învăța cum să facă activități de viață, de la culesul legumelor la prepararea unei salate. De asemenea, vor beneficia și de ateliere în care vor învăța anumite meserii.

„Împlinirea oricărui părinte este să aibă un copil independent și util societății, iar noi ne-am propus să îi ajutăm și în această direcție”, a mai afirmat Mihai Neșu.

„Copiii cu dizabilități au un rol extraordinar în viața noastră, pentru că ne oferă un model de luptă cu suferința”, a încheiat fostul fotbalist. „Dacă ei reușesc, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa facă progrese, ne bucurăm mult.”

În prezent, la actualul centru de recuperare al Fundației Mihai Neșu vin săptămânal și în mod constant 70 de copii din județul Bihor. Periodic, centrul mai oferă terapii și altor aproximativ 40 de copii din afara județului.

Pentru donații

Mihai Neșu Foundation

(menționează „pentru biserică” la Detaliile transferului)

RO63BTRLRONCRT0246793101 – cont în Lei

RO13BTRLEURCRT0246793101 – cont în Euro

RO17BTRLUSDCRT0246793101 – cont în USD

BIC Swift

BTRLRO22

Banca Transilvania – Sucursala Oradea, România

Pentru informații suplimentare

WhatsApp: 0721.366.252

Email: info@mnf.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.